Ποιοι συμμετείχαν, τελικά, στην τέταρτη ηχογράφηση της γνωστής φιλανθρωπικής σούπας –αυτή τη φορά τα έσοδα προορίζονται για τα θύματα του Έμπολα


 

Ποιοι συμμετείχαν, τελικά, στην τέταρτη ηχογράφηση της γνωστής φιλανθρωπικής σούπας –αυτή τη φορά τα έσοδα προορίζονται για τα θύματα του Έμπολα

 

Τέταρτη καριέρα κάνει η πασίγνωστη φιλανθρωπική σούπα "Do They Know It's Christmas?" στη φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά, με στόχο –αυτή τη φορά– να μαζευτούν χρήματα για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

 

Στο κάλεσμα των Bob Geldof & Midge Ure μπορεί να μην ανταποκρίθηκε η Adele –τα γράψαμε και χθες– δεν ήταν όμως και λίγοι ή άσημοι όσοι είπαν το τελικό ναι: ο Bono φυσικά (λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;), ο Roger Taylor των Queen, οι Coldplay, η Sinéad O' Connor, η Jessie Ware, οι One Direction, οι Elbow, ο Seal, οι Underworld, η Ellie Goulding, η Angélique Kidjo, η Emelie Sandé. Συμμετείχαν επίσης οι Disclosure, οι Bastille, οι Clean Bandit, η Paloma Faith, ο Sam Smith, ο Fuse ODG, η Rita Ora, ο Olly Murs και ο Ed Sheeran. Την παραγωγή του single υπογράφει ο Paul Epworth. 

 

 

Το πρώτο "Do They Know It's Christmas?" βγήκε τον Νοέμβριο του 1984 για τα παιδιά της Αιθιοπίας και έγινε ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα singles από καταβολής δισκογραφίας, κατακτώντας το βρετανικό #1 και πιάνοντας ένα #13 στις Η.Π.Α. Ηχογραφήθηκε για δεύτερη φορά το 1989 –και πάλι για την επισιτιστική κρίση στην Αφρική– με τη version να ανανεώνει το ραντεβού της με το βρετανικό #1, μα να πατώνει στην Αμερική. Η τρίτη ηχογράφηση ήρθε πολλά χρόνια μετά, το 2004, στην 20η επέτειο από το πρωτότυπο και κέρδισε για ακόμα μία φορά το βρετανικό #1.