Η Björk προτρέπει τους Σκωτσέζους να ανεξαρτητοποιηθούν 


 

Η Björk προτρέπει τους Σκωτσέζους να ανεξαρτητοποιηθούν 

 

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας πήρε εχθές το μεσημέρι η Björk μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook. 

 

Η διάσημη τραγουδίστρια πόσταρε τους στίχους από το κομμάτι της "Declare Independece" αλλά ελαφρώς αλλαγμένους, προσθέτοντας την λέξη "scotland" τρεις φορές. 

 

Προχθές και ο Stuart Braithwaite των Mogwai εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να γίνει η Σκωτία ανεξάρτητη και ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που είχε γραμμένο πάνω ένα τεράστιο «ΝΑΙ». Άλλωστε οι Mogwai πήραν μέρος και στο μεγάλο event που έγινε για την υποστήριξη του δημοψηφίσματος μαζί με αρκετούς ακόμα καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους και οι Franz Ferdinard, η Amy Macdonald και οι Frightened Rabbit.

 

Στην απέναντι όχθη, βέβαια, έχουμε και τους ένθερμους υποστηρικτές του να παραμείνει η Σκωτία ως μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Mick Jagger, o Sting, o Brian Ferry και o David Gilmour είναι ανάμεσα στους 200 celebrities που έχουν ταχθεί κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ζητώντας από τον κόσμο να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο στο δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα σήμερα. 

 

 

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν μπορούν πάντα να φτιάξουν ένα supergroup.