Μία από τις πιο hot live μπάντες τελευταία


To Plisskën Festival επιστρέφει στις 6 & 7 Ιουνίου του 2014 στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου με το πιο εντυπωσιακό line up της έως τώρα πορείας του, στο κορυφαίο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Λίγες μέρες απομένουν για την επιστροφή της πιο συναρπαστικής μουσικής συνάντησης της χρονιάς. 5 stages, 67 καλλιτέχνες, special events και πολλές παράλληλες δραστηριότητες συνοψίζουν την τέταρτη -και μεγαλύτερη έως τώρα- εκδοχή του Plisskën Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουνίου στο Κτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα για το line up, πρόγραμμα και εισιτήρια στο: www.plisskenfestival.gr

Την ώρα που - στο περίπου -  θα τελειώνουν οι SUUNS στο main stage (δείτε επίσης συνέντευξή τους στο Platform) πολλοί από εμάς θα σπεύδουν outdoors για την εμφάνιση των Καλιφορνέζων Tijuana Panthers, μίας από τις πιο hot live μπάντες τελευταία (Παρασκευή 6 Ιουνίου, 19:45, outdoor stage). Αν και τους θέλαμε λίγο πιο αργά, περιμένουμε μεγάλη δόση από garage, pop και surf μουσική, ένα χαρμάνι που λίγοι καταφέρνουν τόσο καλά. Και τι καλύτερο το επίσημο release date του νέου τους άλμπουμ ‘Wayne Interest’ να είναι ΣΗΜΕΡΑ! Μάλλον πετύχαμε τη στιγμή.

 


Ενθουσιασμένοι που ξεκινάτε το φετινό σας καλοκαιρινό tour με πρώτη στάση την Ελλάδα;

Ναι, πραγματικά ενθουσιασμένοι  που θα παίξουμε στο Plissken Festival. Θα περάσουμε καλά.


... και πάνω στην ώρα με την κυκλοφορία του νέου σας άλμπουμ ‘Wayne Interest’ στην Innovative Leisure. Μόνο το ‘Cherry Pie’ έχουμε ακούσει για την ώρα μέσα από το ‘Wayne Interest’.

Νομίζω είναι ο καλύτερός μας δίσκος μέχρι στιγμής! Ο ‘Wolfman’ Richard Swift στην παραγωγή έκανε φοβερή δουλειά και ο δίσκος είναι γεμάτος κομματάρες (σ.σ. εξαιρετικός μουσικός επίσης με πολύ ενδιαφέροντα άλμπουμ και ένα κομμένο δάχτυλο που παραλίγο να τους στοιχίσει την καριέρα...)!


Τι δουλειά έχει η φιγούρα του John Wayne στο εξώφυλλο του δίσκου σας;

Ο τίτλος ‘Wayne Interest’ βγαίνει από τη φράση ‘Wayne Interessierts’ που είναι κάτι σαν slang στη Γερμανία... Από ότι καταλάβαμε σημαίνει ‘ποιος νοιάζεται’ ή ‘ποιος χέστηκε’. Τα παιδιά στη Γερμανία συνήθως λένε απλά ‘Wayne’ όταν ας πούμε κάποιος σου λέει κάτι που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Σαν να λένε αυτό είναι πολύ αμερικάνικο, είναι πολύ John Wayne, ποιος νοιάζεται;



Πως αποφασίσατε να ονομάσεται την μπάντα Tijuana Panthers; ‘Based on a true story’;

Ο γείτονάς Max Baker μας έφερε σαν δώρο απο την Τιχουάνα του Μεξικού μερικούς πορσελάνινους πάνθηρες. Η ιστορία πηγαίνει πίσω στα 70’s όταν ένας τύπος προσπάθησε να τον ληστέψει στην Τιχουάνα. Αυτός κρατούσα τον ένα πάνθηρα στο ένα χέρι και με το άλλο έβγαλε ενα αυτοσχέδιο μαχαίρι από τη μπότα του και αμέσως ο ληστής την κοπάνησε...


Μάλιστα... Και τι θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει (ή να μην κάνει) όταν επισκεφτεί την Τιχουάνα και το Λος Άντζελες;

Δεν πηγαίνουμε στην Τιχουάνα τόσο συχνά πια αλλά πάντα περνάμε από εκεί και κάνουμε μία μικρή στάση όταν πάμε για surf κάτω στο Μεξικό. Αν έρθεις στο Λος Άντζελες πήγαινε πρώτα στο Μαλιμπού να δεις που γυρίστηκε το ‘Baywatch’ (σ.σ. η χειρότερη συμβουλή).


Και οι καλύτερες παραλίες και surf spots στην Καλιφόρνια; Δεν σας κόβω για τύπους που τρέχετε πίσω από τις τελευταίες τάσεις της μόδας...

Μεγαλώσαμε κάνοντας surf και όντως δεν τρέχουμε πίσω από τις surf τάσεις του σήμερα. Τα αγαπημένα μας spots είναι το Salt Creek, Surfside, Seal Beach, Magnolia, Emma Wood…

 


Κλείνοντας, έχετε κάποιο μότο ή φιλοσοφία σαν μπάντα;

MIND HOW YOU GO!
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.


Επίσημο website: www.tijuanapanthers.com

{youtube}5Cg5kxc6JwA{/youtube}

 

{youtube}DoMvq86Qt1Q {/youtube}

 

{youtube}XOTR8FEcp8g{/youtube}