To Plisskën Festival επιστρέφει στις 6 & 7 Ιουνίου του 2014 στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου με το πιο εντυπωσιακό line up της έως τώρα πορείας του, στο κορυφαίο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού.


To Plisskën Festival επιστρέφει στις 6 & 7 Ιουνίου του 2014 στο Κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου με το πιο εντυπωσιακό line up της έως τώρα πορείας του, στο κορυφαίο μουσικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Λίγες μέρες απομένουν για την επιστροφή της πιο συναρπαστικής μουσικής συνάντησης της χρονιάς. 5 stages, 67 καλλιτέχνες, special events και πολλές παράλληλες δραστηριότητες συνοψίζουν την τέταρτη -και μεγαλύτερη έως τώρα- εκδοχή του Plisskën Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουνίου στο Κτίριο 56 του πολιτιστικού κέντρου «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα για το line up, πρόγραμμα και εισιτήρια στο:www.plisskenfestival.gr

Ένα από τα συγκρότηματα που θα εμφανιστούν στο Plissken και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την εμφάνισή τους είναι και οι SUUNS από το Μόντρεαλ του Καναδά, με το δικό τους ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό και ηλεκτρισμένο space ήχο (Παρασκευή 6 Ιουνίου, 19:10, main stage).

 


Πως περιμένετε το πρώτο σας show στην Αθήνα;

Liam O’Neill (SUUNS): Το περιμένουμε πως και πως, θα είναι και η αδελφή μου στην Ελλάδα τότε! Οι φίλοι μας να περιμένουν να ακούσουν τα κομμάτια που ξέρουν και αγαπούν αλλά και μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού. Μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ζεσταινόμαστε και αφήνουμε τα πάντα να εξελιχθούν μόνα τους.


Έχει περάσει ένας χρόνος από το άλμπουμ ‘Images Du Futur’. Έχετε γράψει νέα κομμάτια από τότε;

Ναι, έχουμε γράψει μερικά νέα τραγούδια. Ακόμα σε στάδιο σύνθεσης βέβαια, που για εμάς σημαίνει ότι τα παίζουμε live. Μαθαίνουμε πολλά πως πρέπει να πάει ένα νέο κομμάτι όταν τα παίζουμε ζωντανά μπροστά στους φίλους μας και παίρνουμε αντιδράσεις. Ο ήχος των νέων μας τραγουδιών είναι ο ήχος των SUUNS, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Τα κομμάτια αρχίζουν να ‘μιλάνε από μόνα τους’.


Έχετε διασκευάσει Fugazi, καλλιτέχνες ηλεκτρονικής μουσικής έχουν κάνει remixes πάνω στο ‘Images Du Futur’ άλμπουμ (μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και το ανάλογο remix άλμπουμ στην Turbo Recordings). Ποιες είναι γενικότερα οι μουσικές σας επιρροές;

Αναφέροντας τους Fugazi και παράλληλα την ηλεκτρονική μουσική είναι μια καλή αρχή για να δούμε τις σημεία αναφοράς μας και τις ρίζες μας. Ακούμε τα πάντα, αλλά το γενικότερο πρόσταγμα που επηρεάζει και τη μουσική μας είναι ότι είναι minimal, λέει ‘fuck you’ με το δικό του τρόπο και γενικά είναι μια ιδιαίτερη μορφή ήχου.


Οι επιρροές σας προέρχονται και από την πόλη που ζείτε και δημιουργείτε, το Μόντρεαλ;

Δύσκολα να μη εμπνευστείς από αυτή την πόλη. Είναι μία ιδιαίτερη μίξη απο διαφορετικές κοινότητες που ζουν αρμονικά μεταξύ τους. Αυτό φυσικά επηρεάζει και τη δουλειά μας. Η σκηνή του Μόντρεαλ, αν και όχι τόσο προβεβλημένη όσο παλαιότερα, κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Πήγαμε πίσω στις ξύλινες καλύβες μας στο δάσος και δημιουργούμε πιο περίεργα και νέα πράγματα τώρα.


Έχετε επίσης κυκλοφορήσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα videos. Είναι το οπτικό κομμάτι των SUUNS εξίσου σημαντικό με τη μουσική σας;

Δεν θα έλεγα ότι είναι εξίσου σημαντικό με τη μουσική μας, όχι. Αλλά υπάρχουν οπτικά στοιχεία που σαν να είναι ξεχωριστό μέρος του ήχου μας. Οπτικά στοιχεία και videos που ακολουθούν μουσική σαν τη δική μας μας φαντάζει κάτι το φυσικό και πάντα γεννιούνται νέες ιδέες.

Ένα συγκρότημα από τον Καναδά που έχει υπογράψει σε μία δισκογραφική από την Ιντιάνα των ΗΠΑ με το όνομα ... Secretly Canadian. Πως νοιώθετε που είσαστε στην οικογένεια μίας εκ των σημαντικότερων ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιριών εκεί έξω;

Στον Καναδά έχουμε ένα γνωμικό που λέει ‘θα ξύσω την πλάτη μου αν ξύσεις εσύ τη δική σου’ (σ.σ. Μμμ, κάπως αλλιώς δεν το λέμε αυτό; ‘Ξύσε μου την πλάτη και θα σου ξύσω τη δικιά σου’... Ίσως το έχουν αλλιώς στον Καναδά...). Είναι μία όμορφη φιλία και συμφωνία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Τι άλλο φέρνει το 2014 για τους SUUNS;

Σίγουρα θα ξαναμπούμε στην ξύλινη καλύβα που λέγαμε πριν, έτοιμοι να κατασκευάσουν και να δημιουργήσουμε νέα δυνατά και παράξενα πράγματα. Θα βγούμε έξω μόνο όταν τα έχουμε έτοιμα!

 



Επίσημο website: http://suunsband.tumblr.com
 

{youtube}oQgicu6G6n8{/youtube}

 

{vimeo}15361348{/vimeo}

 

{vimeo}19440615{/vimeo}