Φρέσκοι ακόμα με το ‘Evergreen’να κυκλοφορεί από την Inner Ear records, το ντουέτο του Γιώργου Σαμαρά και Άγγελου Πασχαλίδη μας δίνει μοναδικά δείγματα dream pop  και lo-fi γραφής.


Με χαρά θα δούμε τους Θεσσαλονικείς Plastic Flowers ξανά στην Αθήνα στα πλαίσια του φετινού Plissken Festival, το Σάββατο 7 Ιουνίου (σημειώσατε ώρα 17:45, outdoor stage).

Φρέσκοι ακόμα με το ντεμπούτο τους ‘Evergreen’ άλμπουμ να κυκλοφορεί από την Inner Ear records, το ντουέτο του Γιώργου Σαμαρά και Άγγελου Πασχαλίδη μας δίνει μοναδικά δείγματα dream pop  και lo-fi γραφής.

 



Μόλις επιστρέψατε από ευρωπαϊκό tour. Εντυπώσεις;

Ήταν ένα solo tour, καθώς λόγω υποχρεώσεων ο Άγγελος αναγκάστηκε να μείνει πίσω. Αυτό φυσικά άλλαξε την εικόνα του live set αλλά και οι τρεις εβδομάδες ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικές. Όλα κύλησαν ομαλά, έπαιξα σε τέσσερις χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο) ενώ μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να επιστρέψουμε.


Ποια ήταν τα shows σε αυτό το tour που θα έχετε να θυμόσαστε;

Βερολίνο, Παρίσι και Λίλη. Ειδικά το Βερολίνο ήταν ίσως το καλύτερο live που έχω κάνει ποτέ, κυρίως λόγω κόσμου και ατμόσφαιρας. Ελπίζω να μας δοθεί στο μέλλον η ευκαιρία να γυρίσουμε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι μία υπέροχη χώρα από όλες τις απόψεις.

 



Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το πρώτο σας ολοκληρωμένο άλμπουμ (‘Evergreen’). Τι σηματοδοτεί αυτό για τους Plastic Flowers; Είσαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Ήταν μία αρχή και αυτή, έπρεπε να βγει ένα LP. Δύο χρόνια τώρα, κυκλοφορούσαμε κυρίως EP's και καταλάβαμε ότι έφτασε η χρονιά να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας album. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, κάναμε μόλις και sold out ύστερα από τρεις μήνες (βινύλια+κασέτες) οπότε μάλλον άρεσε στο κόσμο (φαντάζομαι). Γενικότερα το αποτέλεσμα μας γέμισε.


Ποια η διαδικασία ηχογράφησης του ‘Evergreen’; Σπιτική δουλειά;

Σπίτι, μπομπίνα, τετρακάναλο κασετόφωνο, budget ενισχυτές και τρελός θόρυβος απ'το ρεύμα. Χρειάστηκε λιγότερο από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί και ένας μήνας extra για τη παραγωγή του. Δεν θα αλλάξει η σπιτική συνταγή, είναι ιδιαίτερα άμεσο και ρομαντικό.

 


Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Ed Askew; Ένα όνομα-θρύλος της underground σκηνής της Νέας Υόρκης.

Γνώριστηκα μαζί του κατά τη διάρκεια του SXSW 2013 και μερικούς μήνες αργότερα πρότεινα να συνεργαστούμε. Δέχθηκε, και έτσι βρεθήκαμε στο Παρίσι όπου δουλέψαμε το 'Love is Above All'. Όμορφες στιγμές, του άρεσε πολύ και -έκπληξη- αναμένεται και νέο collaboration σύντομα, αλλά σε άλλο επίπεδο.



 Πείτε μου ότι είδατε την ταινία ‘Inside Llewyn Davis’ των αδελφών Κοέν...

Αριστούργημα από όλες τις απόψεις. Δεν νομίζω ότι έχω απολαύσει ταινία των Κοέν περισσότερο απ'αυτή, ίσως το ‘No Country for Old Men’ αλλά και πάλι, το ‘Inside Llewyn Davis’ ήταν φοβερό, σοκ.

 


Αν δεν μένατε στη Θεσσαλονίκη, ποια θα ήταν πόλη που θα έμεναν οι Plastic Flowers, ίσως και σε κάποια άλλη εποχή;

Οπουδήποτε αλλού, δεν έχουμε κάποιο τρελό κόλλημα με τη Θεσσαλονίκη για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Υπάρχει το ενδεχόμενο να αφήσουμε την Ελλάδα πολύ σύντομα. Έχουν καταργηθεί τα μουσικά σύνορα, για όσους το θέλουν πάντα, οπότε η έννοια της πόλης δεν παίζει πια τόσο μεγάλο ρόλο.


Visit: www.plasticflowers.eu

 

{youtube}M7uacwUsl5k {/youtube}

 

{youtube}HpeBrw0JG4M{/youtube}