Τέλος η υπομονή, το βιβλίο της Alexandra Crockett με τίτλο ‘Metal Cats’ επιτέλους κυκλοφορεί από την PowerHouse Books.


Η φωτογράφος από το Όκλαντ της Καλιφόρνια κατάφερε να φέρει κοντά,  μέσα από το βιβλίο της, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες: τους μεταλάδες και τις γάτες. Πως γίνεται αυτό; Απλά δείτε μερικά δείγματα από τις φωτογραφίες της εδώ και πως σπάνε κάποια στερεότυπα χρόνων.


Και αν θέλετε να μάθετε ποιοι μουσικοί φωτογραφήθηκαν με τις γάτες τους για το βιβλίο, απλά μία λίστα με τις μπάντες και θα καταλάβετε: Black Goat, Thrones, Isis, Lightning Swords of Death, Book of Black Earth, Skarp, Harassor, Akimbo, Aldebaran, Atriarch, Oak, Ghoul, Ludicra, Holy Grail, Xasthur, Cattle Decapitation, Murder Construct, Exhumed, Morbid Angel, Municipal Waste, Skeletonwitch, Gypsyhawk, Nausea, Phobia, Napalm Death...

Φωτογραφίες: Alexandra Crockett / PowerHouse Books

 



Επιτέλους κυκλοφορεί το ‘Metal Cats’! Πως νοιώθεις για αυτό;

Είμαι καταενθουσιασμένη! Είναι τρελό επιτέλους να βλέπεις σκληρή δουλειά τρισήμιση χρόνων να γίνεται πραγματικότητα και να κυκλοφορεί το βιβλίο. Και πολύ παράξενο να έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από όλους. Δεν περίμενα το μικρό μου project να εκτιναχθεί έτσι! Μια ωραία αλλαγή και για εμένα προσωπικά που είμαι αρκετά ντροπαλή σαν άνθρωπος.

 


Πως πήγε το release party στο Όκλαντ πριν μερικές μέρες;

Ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Το μέρος γεμάτο, οι μπάντες φοβερές και μαζέψαμε αρκετά χρήματα που θα πάνε στο ίδρυμα Nine Lives Foundation. Και τα τρία release parties μέχρι στιγμής έχουν πάει καλά. Όπως πρέπει για την κυκλοφορία ενός  νέου βιβλίου.

 


Πως σου πρωτοήρθε η ιδέα για το project; Φαντάζομαι αγαπάς τις γάτες και είσαι metalhead και η ίδια...

Φυσικά αγαπάω τις γάτες και είμαι metalhead! Η ιδέα ήρθε όταν έδειξα στη συγκάτοικό μου μερικές φωτογραφίες από ένα φίλο μεταλά με τις γάτες του. Αμέσως μου πρότεινε την ιδέα για ένα βιβλίο γιατί παράλληλα είχα και άλλες παρόμοιες φωτογραφίες με άλλους φίλους. Απλά μου καρφώθηκε η ιδέα από εκείνη τη στιγμή και δεν σταμάτησε από τότε!

 

 


Πολλοί άνθρωποι ίσως βρουν το συνδυασμό παράξενο, ο σκληρός μεταλάς και η γάτα του...

Σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να συλλάβουν τις εικόνες του βιβλίου. Για εμένα είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεφύγουν από  στερεότυπα και πρέπει τα πάντα να τα βάζουν σε κατηγορίες και κουτιά. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι κανένας δεν μπαίνει σε κανένα κουτί, σε κανένα στερεότυπο και κατηγορία. Όλα αυτά γίνονται για να νοιώσουν οι άνθρωποι πιο άνετοι στην επικοινωνία τους με τους άλλους και για να νοιώσουν ότι ανήκουν σε μία ομάδα. Καλό είναι αυτό, αλλά πολλές φορές σε περιορίζει. Έτσι, νοιώθω πολύ καλά που το project μου έσπασε μερικά στερεότυπα.

 


Είναι εύκολες οι γάτες στις φωτογραφίσεις; Κάθονται; Στιγμές που έχεις σίγουρα να θυμάσαι;

Φυσικά και όχι! Είναι οι πιο δύσκολες φωτογραφίσεις που έχω κάνει. Πιο δύσκολες και από το να φωτογραφίζεις μία συναυλία. Πάντως, ήταν σίγουρα και οι πιο διασκεδαστικές!

Πραγματικά, ευχαριστήθηκα με όλες τις φωτογραφίσεις. Είχα την σπάνια ευκαιρία να συναντήσω από κοντά μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους και νοιώθω τυχερή για αυτό. Δεν συναντάς συχνά έναν άγνωστο στο σπίτι του με θέμα το metal και τις γάτες!

Ίσως η αγαπημένη μου στιγμή είναι το photo shoot με τον Scott (aka Malefic) από τους Xasthur και Nocturnal Poisoning (σ.σ. προσωπικά projects του Scott Conner και τα δύο). Τον ήξερα προσωπικά για λίγο διάστημα και έχω δουλέψει μαζί του για ένα shoot ενός άλμπουμ που ποτέ όμως δεν κυκλοφόρησε. Με εξέπληξε που δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τη γάτα του. Είναι πολύ ντροπαλό και συνεσταλμένο άτομο, ακόμα και μέσα στη φιλία μας, και το θεωρώ πολύ σημαντικό για τον ίδιο βασικά να δεχτεί. Η φωτογράφιση πήγε πολύ καλά, η γάτα του είναι πανέμορφη και evil! Κατέληξα να διαλέξω μία φωτογραφία που νομίζω καθρεφτίζει την προσωπικότητα και τη μουσική του παράλληλα.

Υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις, που ένας μουσικός είχε πολλές γάτες και όχι μόνο μία. Δύσκολη δουλειά να τις έχεις όλες στην ίδια φωτογραφία. Είχε πολύ πλάκα, μία θα έφευγε, όλες θα έφευγαν ξαφνικά, δύο θα κάθονταν καλά και οι άλλες έβαζαν νύχια και θα δάγκωναν. .. Μία μικρή περιπέτεια!

 



Πάντως παρατηρώ, δεν ξέρω πόσο καλό είναι αυτό, μία μόδα στα media, ένα μεγάλο hype γύρω από τις γάτες...

Δεν νομίζω οι άνθρωποι θα σταματήσουν ποτέ να αγαπάνε τα όμορφα ζωάκια. Και μιας και οι ίδιες οι γάτες δεν πολυενδιαφέρονται για τίποτα άλλο εκτός του φαγητού και του ύπνου, αμφιβάλω αν τις έχει επηρεάσει η όλη δημοσιότητα τελευταία. Φυσικά, θα δεχτούν την έξτρα περιποίηση και χάδια, αλλά όταν το hype κοπάσει πάλι δεν θα ενδιαφερθούν και θα συνεχίσουν τη ζωή τους.

 


Ξεφεύγουμε από τις γάτες, ποια είναι τα 5 αγαπημένα σου metal άλμπουμ το τελευταίο διάστημα;

Μπορώ να σου πω καλύτερα για τις 10 αγαπήμενες metal μπάντες απο West Coast που ακούω αυτό τον καιρό;

Εννοείται!

Αυτές είναι οι Eye of Nix, Ovvl, Necrot, Anhedonist (κρίμα διαλύθηκαν), Occult SS, Theories, Atriarch, Ghoul, Black Breath και Lightning Swords of Death!

 




Δεν ξέρουμε αν το βιβλίο έρθει σε κάποιο κεντρικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, μπορείτε όμως να το παραγγείλετε από εδώ (με μέρος των εσόδων να πηγαίνει σε no-kill καταφύγια ζώων): www.powerhousebooks.com/?p=17535