Ο εικαστικός Mark Ryden (υπεύθυνος για εξώφυλλα των Screaming Trees, Red Hot Chili Peppers αλλά και Michael Jackson) είναι ο λόγος...


Ο Kirk Hammett αλλά και ο Stan Ridgeway (Wall of Voodoo) όπως και ο Nick Cave θα κάνουν τη δική τους version σε ένα δίσκο π[ου θα κυκλοφορήσει σε μόλις 999 αντίτυπα και θα κοστίζει 100 δολάρια –βλέπε το ebay θα πάρει φωτιά σε λίγους μήνες. Ο λόγος είναι ότι ο δίσκος αυτός θα πωλείται μόνο στην αναδρομική έκθεση του Mark Ryden, που θα γίνει στο Los Angelesμε τον τίτλο The Gay 90's (στη γκαλερί at the Kohn Gallery) ενώ ο δίσκος θα ονομάζεται The Gay Nineties Old Tyme Music: Daisy Bell.

Πρώτον: Αν ο Mark Ryden δε σας λέει τίποτα σαν όνομα σας παραθέτουμε παρακάτω μερικά εξώφυλλα που έχει κάνει για να δείτε το εύρος της αποδοχής του.

Δεύτερον : Το τραγουδάκι Daisy Bell (Bicycle Built For Two), που γράφτηκε το 1892 από τον Harry Dacre είναι ένα παιδικό τραγούδι που έχει βρει τη δική του ξεχωριστή τιμητική θέση στον 20ο αιώνα ένεκα του ότι είναι το πρώτο τραγούδι που είπε ποτέ computer.  Το 1961 ο IBM 704 στα εργαστήρια Bell υπήρξε ο πρώτος τεχνητός και τσιπαρισμένος αοιδός. Η ιδέα άρεσε τόσο πολύ στον Arthur C. Clarkeπου έβαλε τον υπερκομπιούτερ HAL στο 2001: A Space Odyssey να το τραγουδάει και αυτός.

hal-9000-1920x1200

Να πούμε ότι στο δίσκο που αναφέραμε παραπάνω θα συμμετέχει επίσης ο 
Mark Mothersbaugh των  Devo, ο γνωστός soundtrack (και όχι μόνο) συνθέτης αλλά και ο Tyler the Creator που έχει χρησιμοποιήσει εξάλλου στο δίσκο του Wolf δουλειά του Ryden.

anesthesia_zps91bfd71a