Τα πάντα αλλάζουν αλλά μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά, όπως τα breakdance και streetdance φεστιβάλ Battle Of The Best και Battle Of The Year που διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα...


Τα πάντα αλλάζουν αλλά μερικά πράγματα παραμένουν σταθερά, όπως τα breakdance και streetdance φεστιβάλ Battle Of The Best και Battle Of The Year που διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και βάζουν στην πρίζα στην κυριολεξία όλα τα Βαλκάνια!

Η συνέντευξη με τον Απόστολο Αριστείδου (mastermind πίσω από την BOTY ομάδα) είχε εμφανιστεί στο free press Platform λίγο πριν τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, αλλά παραμένει πάντα επίκαιρη και μία ευκαιρία να την διαβάσετε και online. Και μην ξεχάσετε την  επόμενη στάση: Battle Of The Year Balkans, Σάββατο 10 Μαϊου 2014, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη: Μάνος Νομικός - Φωτογραφίες: Kiddo Snaps

{youtube}VAQmLx6Z0hM{/youtube}

Τι να περιμένουμε απο το Battle of the Best της Θεσσαλονίκης που είναι προ των πυλών;

Μια μεγάλη γιορτή για όλη την Θεσσαλονίκη η οποία θα είναι και πολιτιστική πρωτεύουσα νεολαίας για το 2014!!! Για πρώτη φορά θα είμαστε στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώ κανείς δεν πρέπει να χάσει το warm Party και τα σεμινάρια χορού των κριτών. 

Πριν λίγο καιρό επίσης είχαμε και το αντίστοιχο Battle of the Best Athens. Τι εντυπώσεις και συναισθήματα σας άφησε;


Το φεστιβάλ τελείωσε αλλά οι αναμνήσεις μένουν , σε εμπνέουν και σε καθοδηγούν . Αυτός είναι πλέον και ένας από τους βασικούς στόχους που έχουμε ως ομάδα. Διοργανώνουμε Streetdance φεστιβάλ από το 2000 , ανακηρύσσοντας δεκάδες νικητές , στέλνοντάς τους στο εξωτερικό σε παγκοσμίους διαγωνισμούς. Πέρα από τον συναρπαστικό concept των χορευτικών διαγωνισμών (battles) προσπαθούμε το κάθε φεστιβάλ να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και  ανάμνηση για τους θεατές και τους συμμετέχοντες που θα τους εμπνεύσει ακόμα και στην καθημερινότητά τους . Για αυτό το λόγω με όλους τους συντελεστές του φεστιβάλ επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των επισκεπτών και με βασικό μας όπλο την αστείρευτη ενέργεια και ομορφιά του χορού να μεταδώσουμε θετικά μηνύματα στους νέους , ιδίως αυτή την ιδιαίτερη περίοδο για την χώρα μας.



Ποιες επίσης οι εντυπώσεις σας και απο τη συμμετοχή σαν κριτές αλλά και με workshops από τους Kofie Da Vibe και Marvin Goffin;

Στο κάθε φεστιβάλ προσκαλούμε καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας. Στο Battle of the best Athens προσκαλέσαμε για πρώτη φορά Kofie Da Vibe έναν από τους γνωστότερους Krumper στην Ευρώπη για να προωθήσουμε το χορό του Krump που κερδίζει συνέχεια περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια σκηνή του Streetdance. Ο Marvin Goffin δεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά είναι ένας από τους αγαπημένους χορευτές του ελληνικού κοινού ο οποίος μόλις είχε τελειώσει από την τελευταία περιοδεία της Madonna σαν βασικός χορευτής και χορογράφος της. Υπήρχε πολύ καλή συμμετοχή στα σεμινάρια τους και οι χορευτές εντυπωσιαστήκαν από τις ικανότητές τους στο Φεστιβάλ. 

Πηγαίνοντας πίσω, πως και πότε πρωτοξεκίνησατε τα Battle of the Best; Δυσκολίες στην αρχή;

Το φεστιβάλ Battle Of The Best Athens ξεκίνησε το 2008 στην Αθήνα . Λόγω ότι ήμασταν έμπειροι από παρόμοιες διοργανώσεις στην Θεσσαλονίκη , δεν ήταν η πρώτη μας διοργάνωση ώστε να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα. Το βασικό πρόβλημα όπως και για κάθε φεστιβάλ , είναι η χρηματοδότησή του και η έλλειψη υποστηρικτών που ιδίως στην χώρα μας είναι πολύ δύσκολα. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω κάποιους βασικούς φίλους- συνεργάτες που πίστεψαν σε εμάς και στις ιδέες μας και στάθηκαν δίπλα μας μέχρι και σήμερα σε αυτό το ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Θέλω να τονίσω , ξεκινώντας από την πολιτεία μέχρι και τους ιδιωτικούς χορηγούς , ότι χρειάζεται ειδικά στις μέρες μας να υποστηρίζονται νεανικές πολιτιστικές ενέργειες γιατί εμπνέουν τους νέους και τους ωθούν να δημιουργήσουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Ελπίζω μια μέρα να γίνουμε στον πολιτισμό όπως η Γαλλία και η Κορέα.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω απο το team της διοργάνωσης;


Το team αποτελείται από μακροχρόνιους φίλους που έχουν βάλει σαν στοίχημα να μην εγκαταλείψουν ποτέ την παιδική τους τρελά και όνειρα που έκαναν από μικρά παιδιά ασχέτως ηλικίας και υποχρεώσεων. Μέχρι τώρα φαίνεται να κερδίζουμε αυτό το στοίχημα και σίγουρα αυτό οφείλεται στην πολύ καλή χημεία που υπάρχει στην ομάδα. Μπορώ να αναφέρω εδώ φυσικά το αδερφό μου Περικλή Αριστείδου που ήταν χορευτής (bboy) και ήταν η βασική πηγή έμπνευσης για να ασχοληθώ εγώ με τους δύο συνεργάτες μου και μέλη του Hiphop Group Warriorz  Dj Kid Stretch και Tzoni Terra με την διοργάνωση streetdance events. Φυσικά η ομάδα αποτελείται από την Γεωργία Τσιλικλή (Jo), Ελένη Ματσούκα (jazzeky.com), Νίκος Κολυρούσης (bboy Dragon) , Γιώργος Κολτσίδης (Axa), Ντίνος Αλεξανδρόπουλος (Dani), Θοδωρής Αμπεριάδης (chief) , Στέφανος Αναστασιάδης (Underoom Creative), Γιώργος Περίν(Nasa Funk), Αλέξης Φλωράκης (Skateboard Artcrimes), Χρήστος Σεΐζης, Γιάννης Πάζης, Νίκος Κωνστάνταρος, Γεώργιος / Δημήτριος Βυθούλκας, Θέλω να τους ευχαριστήσω και από εδώ  για ακόμη μια φορά. Είναι οι καλύτεροι!



Θεωρείτε την ομάδα σας κομβικό σημείο για όλη τη σκηνή των Βαλκανίων; Μην ξεχνάμε και και τα Battle of the Year που διοργανώνετε.


Όπως ήδη αναφέρατε και το Battle Of The Year το οποίο είναι βαλκανικό φεστιβάλ και το διοργανώνουμε 11 χρόνια στην Θεσσαλονίκη πιστεύουμε ότι από την πλευρά μας τα φεστιβάλ είναι πηγή έμπνευσης και για όλες τις γειτονικές χώρες και καταπληκτική ευκαιρία για να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε. Έχουν προκύψει πολλές συνεργασίες μέχρι τώρα με τις γειτονικές μας χώρες και νιώθουμε περήφανοι που έχουμε πολύ καλούς φίλους και εκτός συνόρων.

Η ελληνική Βreakdance και Streetdance σκηνή σε τι επίπεδο βρίσκονται στις μέρες μας;


Η Breakdance σκηνή στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερα χρονιά και υπάρχουν ήδη και κάποιες διακρίσεις εκτός συνόρων από την ομάδα Dead Prezz αλλά και από μεμονωμένους χορευτές όπως Onel, Zoob , Mighty Jim και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Σίγουρα στο Streetdance γενικότερα υπάρχουν ταλαντούχοι χορευτές και ομάδες και περιμένουμε και εκεί πολύ σύντομα παρόμοιες διακρίσεις. Αυτό που έχουν μεταφέρει πολύ μεγάλα ονόματα χορευτών που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα είναι ότι στην ελληνική σκηνή  Streetdance υπάρχει απίστευτο ταλέντο και με την σωστή  υποδομή με τα φεστιβάλ / διαγωνισμούς που ήδη υπάρχουν μπορούμε να πρωταγωνιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Απλά οι Έλληνες χορευτές θα πρέπει να το  ανταληφθούν και με την σκληρή προπόνηση σύντομα οι κόποι τους θα ανταμειφθούν και θα μας κάνουν όλους υπερήφανους. 

Ποια είναι τα all time αγαπημένα σας crew απο την Ελλάδα;

Η λέξη αγαπημένα μπορεί να παρεξηγηθεί ιδίως όταν μιλάς με τους διοργανωτές των διαγωνισμών αλλά μπορώ να τονίσω ότι έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές από πλευράς break από Θεσσαλονίκη με τους Total Reality και Black Out, από Αθήνα με τους Dead Prezz και από Ρουμάνια με τους FreakQuency. Από Streetdance crews Loonabeats, V-Vibes ,Drama Queens , Funky Habbits , Beat Gia Beat, BNG, Ladies N Gents. Φυσικά ως διοργάνωση είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλοι την Streetdance σκηνη που έχει δημιουργηθεί ασχέτως επιπέδου και όχι μονό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Καβάλα, Λάρισα, Λειβαδεια, Καλαματα, Κρητη μέχρι την μακρινή Κύπρο!!! Σεβασμός σε όλους!!!