Τρυφερές κινηματογραφικές αγάπες!


Αν μπιντζάρατε αχόρταγα την 3η σεζόν του «Bridgerton» και τώρα έχετε... σύνδρομο στέρησης, ορίστε μερικά από τα αγαπημένα μας ρομαντικά φιλμ για να σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε!

Emma. (2020)

Μπορεί το πιο διάσημο φιλμ βασισμένο σε ιστορία της Jane Austen να είναι, φυσικά, το «Περηφάνεια και Προκατάληψη» του 2005, εμείς όμως έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την αγάπη μας για το στιλάτο «Emma.» της Autumn de Wilde, με τον Anya Taylor-Joy στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με χαριτωμένη ευαισθησία, εύθυμη ατμόσφαιρα, αξέχαστη μουσική από την Isobel Waller-Bridge και τον Josh O'Connor σε έναν απολαυστικό Β' ρόλο, το «Emma.» υπόσχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για βικτωριανά καρδιοχτύπια.

Casablanca (1942)

Και από τα πολύχρωμα φορέματα της Βικτωριανής Αγγλίας, μεταφερόμαστε στο γκρίζο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με το «Casablanca» να αποτελεί ένα από τα πιο αθάνατα κινηματογραφικά ρομάντζα -καθώς και μία από τις πιο αιθαλείς ταινίες όλων των εποχών, κερδίζοντας νέους θαυμαστες μέχρι και σήμερα.

Little Women (2019)

Μπορεί το «Little Women» της Greta Gerwig να μην εστιάζει εξ ολοκλήρου στο ρομάντζο, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ένα από τα κορυφαία costume dramas των τελευταίων δεκαετιών -γι' αυτό εξάλλου και το συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας. Σε κάθε περίπτωση, τα καρδιοχτύπια και το δράμα δεν λείπουν από το φιλμ, με τον γοητευτικό Timotee Chalamet να αποτελεί πέτρα του σκανδάλου για τις αδελφές March.

Portrait of a Lady on Fire (2017)

Πολύ μακριά από το τυπικό ρομάντζο εποχής, το «Portrait of a Lady on Fire» χρησιμοποιεί τα tropes και την εικονογραφία του είδους για να διηγηθεί μία αντισυμβατική, σπαραχτική, μελαγχολική και απαισιόδοξη queer ιστορία.

Cinderella (2015)

Αντισυμβατική επιλογή, μιας και τα λεγόμενα «live-action remakes» της Disney θεωρούνται ως επι το πλείστον ρηχά και κακοφτιαγμένα. Δώστε όμως μία ευκαιρία στο πολύχρωμο, κεφάτο, παραμυθένιο remake της «σταχτοπούτας» από τον Kenneth Brannagh και θα μας θυμηθειτε!