Η νέα ταινία του Denis Villeneuve φαίνεται πως θεωρείται ήδη κλασική στο είδος της και είναι έτοιμη να σπάσει ταμεία


Το sequel του Dune με τίτλο Dune: Part 2 βρίσκεται προ των πυλών, με την επίσημη πρεμιέρα του να προγραμματίζεται για τη χώρα μας στις 29 Φεβρουαρίου. Κι όμως, πριν καν η ταινία λάβει παγκοσμίως την ευρεία της κυκλοφορίας στις αίθουσες, αυτή φαίνεται πως έχει ήδη σπάσει ένα πολύτιμο ρεκόρ, που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε να κάνουμε με ένα modern classic.

Συγκεκριμένα, η νέα ταινία του Denis Villeneuve έφτασε στο σκορ του 97% στο Rotten Tomatoes, βαθμολογία που μαρτυρά πως το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο. Το σκορ επετεύχθη μετά από 148 επιβεβαιωμένες κριτικές, οι οποίες προέρχονται από τους κριτικούς κινηματογράφου ανά τον κόσμο που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλμ πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Σημειώνεται ότι το Part 1 είχε καταφέρει να φτάσει στο 83% του ίδιου μέσου.

Το μεγαλύτερο όμως κατόρθωμα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο IMDb,  όπου το Dune Part 2 είναι αυτή τη στιγμή η υψηλότερα βαθμολογημένη ταινία όλων των εποχών με 9.4/10, ξεπερνώντας θρυλικές ταινίες όπως το The Shawshank Redemption" (9.3/10) και The Godfather (9.2/10). Άραγε θα καθορίσει όπως όλα δείχνουν ολόκληρη τη δεκαετία που διανύουμε στο είδος των ταινιών επιστημονικής φαντασίας;

Στο sequel θα δούμε τους Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.