Ποιές είναι οι καλύτερες animated υπερηρωικές ταινίες;


Τα τελευταία χρόνια το Χόλιγουντ μας έχει προσφέρει αναρίθμητες υπερηρωικές ταινίες! Οι πιο γνωστές και πιο επιτυχημένες από αυτές είναι live-action αλλά στην πραγματικότητα, το καλύτερο μέσο για να διηγηθεί κανείς μία υπερηρωική περιπέτεια είναι και θα είναι πάντα το animation. Καμία live-action περιπέτεια δεν μπορεί να αναπαράξει τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης, την ένταση και τη ζωηράδα των κινουμένων σχεδίων γι' αυτό και εμείς, σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας animated υπερηρωικές ταινίες όλων των εποχών!

Big Hero 6 (2014)

Έχουμε ξαναμιλήσει εδώ για το αγαπημένο μας «Big Hero 6», μία από τις πιο ξεχασμένες ντισνεϊκές παραγωγές της προηγούμενης δεκαετίας. Βασισμένο σε χαρακτήρες της Marvel και εμπνευσμένο από την αισθητική του ιαπωνικού animation, το φιλμ έχει συναρπαστικές σκηνές δράσης, ένα τσούρμο συμπαθητικούς χαρακτήρες, καθώς και ένα από τα απολαυστικότερα υπερηρωικά teamups που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

Rise of the Guardians (2012)

Μπορεί η Pixar να έχει αφήσει ιστορία με τους μαγευτικούς κόσμους και τα ενήλικα σενάριά της, είναι η Dreamworks ωστόσο που μας έχει προσφέρει τις πιο συναρπαστικές animated περιπέτειες. Στο «Rise of the Guardians» του 2012, κουλ εκδοχές των πιο διάσημων μυθικών χαρακτήρων (Άγιος Βασίλης, Μορφέας, Κουνέλι του Πάσχα) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία non-stop περιπέτεια αλά «Εκδικητές» -και καλούνται να προστατεύσουν τον πλανήτη από τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού. Εκ πρώτης όψεως, το «Rise of the Guardians» δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο σεναριακά, αλλά η ασταμάτητη περιπέτεια, η υπέροχη μουσική, οι ερωτεύσιμοι χαρακτήρες και η μεγαλειώδης, μαγευτική σκηνοθεσία του Peter Ramsey μας προσφέρουν μία από τις πιο αβίαστα συγκινητικές και αμείωτα συναρπαστικές superhero περιπέτειες που έχουμε δει ποτέ.

Hercules (1997)

Το καλοκαίρι του 1997, και με «δανεικά» τα ονόματα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, η Disney μας προσέφερε την καλύτερη ταινία «Superman» που έχει κυκλοφορήσει ποτέ! Ο νεαρός ημίθεος Ηρακλής εξορίζεται στη Γη και μεγαλώνει με δύο καλόκαρδους αγρότες, όσπου αποφασίζει να ανακαλύψει περισσότερα για το μυστηριώδες παρελθόν του. Με αμείωτη ζωηράδα, εμβληματικά designs και μερικά από τα κορυφαία τραγούδια της ντισνεϊκής δισκογραφίας, το «Hercules» έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του all-time classic.

Spider-man: Into the Spider-Verse (2018)

Έχοντας αποδείξει την αξία του με το «Rise of the Guardians», ο Peter Ramsey συνεργάστηκε με τους Bob Persichetti και Rodney Rotman για να μας προσφέρει μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών: Το «Into the Spider-Verse» αποτελεί ένα καλλιτεχνικό tour-de-force, ισορροπώντας με χάρη ανάμεσα στον μαξιμαλισμό και την διακριτικότητα, και προσφέροντάς μας μία από τις πιο πολυεπίπεδες (αλλά και ταυτόχρονα εύπεπτες) υπερηρωικές ιστορίες.

The Incredibles (2004)

Φυσικά καμία υπερηρωική ταινία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τους «Απίθανους» του Brad Bird: Ο ιδιοφυής σκηνοθέτης χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να κατασκευάσει μία ώριμη και ανάγλυφη μελέτη της οικογενειακής ζωής, και την πασπάλισε με '60s κατασκοπικά vibes, κορυφαίο production design, καθώς και τις αξεπέραστες μελωδίες του Michael Giacchino.