O γοητευτικός σταρ έγινε 28 χρονών!


Με το «Wonka» του Tom King να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού για τη γιορτινή περίοδο, ο Timothee Chalamet έχει ακόμη έναν εβληματικό ποπ ρόλο στο βιογραφικό του -αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά πως αποτελεί τον πιο hot νεαρό σταρ του σύγχρονου Hollywood. Ο Chalamet έχει κερδίσει το σεβασμό των κριτικών με τις ερμηνείες του, έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού με την συμπαθή προσωπικότητά του, έχει αναπροσδιορίσει το sex appeal των 2020s με την ιδιαίτερη γοητεία του και έχει ενθουσιάσει τους fashοnistas με το απαράμιλλο στιλ του -ενώ έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της βιομηχανίας, από τον Woody Allen και τον Christopher Nolan μέχρι την Greta Gerwig και τον Wes Anderson. O Chalamet έχει όλα τα στοιχεία ενός πραγματικού σούπερ-σταρ και, με αφορμή τα γενέθλιά του, αναπολούμε μερικές από τις top στιγμές της σύντομης μα εντυπωσιακής φιλμογραφίας του.

Call Me by Your Name (2017)

Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια κινηματογραφικής καριέρας, θα έλεγε κανείς πως σχεδόν κάθε εμφάνιση του Chalamet αποτελεί highlight. Παρ' όλο που ο νεαρός ερμηνευτής είχε εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές από το 2008, καθώς και σε μερικές μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές δια χειρός Christopher Nolan και Jason Reitman, ήταν με το «Call me By Your Name» του 2017 που ο Chalamet μπήκε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό zeitgeist. Ο άρχοντας του σέξι Luca Guadagnino εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αντισυμβατικό και αβίαστο sex appeal του λεπτοκαμωμένου σταρ, τοποθετώντας τον στο κέντρο ενός φλογερού μεσογειακού ρομάντζου.

Lady Bird (2017)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Greta Gerwig έμελλε, όχι μόνο να καθορίσει τη δημιουργό ως μία από τις πιο περιζήτητες της βιομηχανίας, αλλά και να θεμελιώσει τη συνεργασία της με τον Timothee Chalamet: Στην ταινία, ο γοητευτικός σταρ ενσαρκώνει ένα μυστηριώδες bad boy που εξάπτει την περιέργεια της πρωταγωνίστριας -και αυτή δε θα ήταν η τελευταία φορά που η Gerwig θα τον επιστρατεύσει ως γαργαλιστικό love interest για τις ηρωίδες της.

Dune (2021)

Και αν το «Call Me By Your Name» καθόρισε τον Chalamet ως το απόλυτο κινηματογραφικό καρδιοχτύπι, το «Dune» τον καθόρισε ως πιστοποιημένο σούπερ-σταρ, ικανό να κουβαλήσει ένα ολόκληρο franchise επιστημονικής φαντασίας. Ο Denis Villeneuve τοποθέτησε τον νεαρό ηθοποιό στο κέντρο ενός υπέρλαμπρου καστ γεμάτου παλιές καραβάνες του Χόλιγουντ, ο Chalamet ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει, ερμηνεύοντας με αυτοπεποίθηση τον νεαρό Paul Atreideis, εκτοξεύοντας το Dune σε μεγάλη εμπορική επιτυχία, και εκκινώντας έτσι ένα ολοκαίνουριο κινηματογραφικό brand.

Little Women (2019)

Μπορεί το Lady Bird να ήταν το αναπάντεχο feelgood ντεμπούτο της Greta Gerwig, το «Little Women» ήταν ωστόσο το αριστούργημά της, με τον Timothee Chalamet να επιστρέφει εδώ για να ενσαρκώσει τον γοητευτικό Laurie, που αποτελεί αντικείμενο πόθου και πέτρα του σκανδάλου για τις αδελφές March.