To τερατο-σύμπαν συνεχίζεται, και εμείς αναπολούμε τις 5 ταινίες της σειράς!


Εμπνευσμένη από την επιτυχία της Marvel, η Legendary Pictures ξεκίνησε το 2014 το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν, χρησιμοποιώντας μερικά από τα πιο δημοφιλή τέρατα της μεγάλης οθόνης! Σχεδόν 10 χρόνια μετά, το «Monsterverse» καλά κρατεί, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα κινηματογραφικά σύμπαντα που έχουν αποφέρει σταθερές επιτυχίες. Αν και φειδωλό στο output του, το franchise της Legendary έχει καταφέρει να επαναφέρει μερικά από τα πιο εμβληματικά σινε-τέρατα στην οθόνη, σημειώνοντας αρκετή επιτυχία -και με την 5η ταινία της σειράς να βρίσκεται στον ορίζοντα, αναπολούμε την ιστορία του τερατώδους αυτού κινηματογραφικού σύμπαντος!

Godzilla (2014)

Δημιουργηθείς το 1954 από το ιαπωνικό στούντιο TOHO, ο Godzilla έχει πρωταγωνιστήσει σε αναρίθμητες ιαπωνικές ταινίες (καθώς και σε μία αμερικάνικη, το 1999) και έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλά άλλα εντυπωσιακά τέρατα. Το 2014, η Legendary δημιούργησε μία νέα εκδοχή του μύθου, κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του νεαρού Gareth Edwards -και με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών, μεταξύ των οποίων οι Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson και Bryan Cranston. Αισθητικά εντυπωσιακό και αρκετά τολμηρό, το φιλμ έκανε αίσθηση χάρη στα καλοφτιαγμένα ειδικά εφφέ, που κατάφεραν να μεταδώσουν με επιτυχία το τεράστιο μέγεθος του Godzilla.

Kong: Skull Island (2017)

Το 2017, η Legendary αποφάσισε να αναδημιουργήσει ακόμη ένα εμβληματικό τέρας της μεγάλης οθόνης: Τον King Kong! Ο συμπαθής Jordan Vogt-Roberts ανέλαβε να σκηνοθετήσει τη νέα αυτή εκδοχή του μεγαλειώδους πιθήκου, κάνοντάς τον ακόμη μεγαλύτερο και φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μία ομάδα στρατιωτών λίγο μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Το 2019 ήρθε η ώρα για τη δεύτερη εμφάνιση του Godzilla! Αυτή τη φορά, ο γνωστός μας δεινόσαυρος ήρθε αντιμέτωπος με ένα στρατό από γιγάντια πλάσματα, μεταξύ των οποίων μία μεγάλη πεταλούδα (Mothra) ένας τρικέφαλος δράκος (Gidorah) και ένας τεράστιος πτεροδάκτυλος (Rodan). Όλα αυτά τα τέρατα προέρχονται από την πλούσια φιλμογραφία του Godzilla στην Ιαπωνία, αυτή ήταν όμως η πρώτη φορά που τα είδαμε σε αμερικάνικη παραγωγή. Παρά τις εντυπωσιακές μάχες, η ταινία δεν κατάφερε να γοητεύσει το κοινό, αποτελώντας έτσι απογοήτευση στο παγκόσμιο box office.

Godzilla vs. Kong (2021)

To 2021 ήρθε επιτέλους η ώρα για τη μεγάλη αναμέτρηση! King Kong και Godzilla έλυσαν τις διαφορές τους στη μεγάλη οθόνη και, παρά το γεγονός πως η ταινία κυκλοφόρησε εν μέσω πανδημίας, το «Godzilla vs Kong» σημείωσε εντυπωσιακές εισπράξεις.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024)

Το τερατώδες σύμπαν της Legendary συνεχίζει ακάθεκτο! Το πρώτο trailer για το επερχόμενο «Godzilla x Kong» μόλις κυκλοφόρησε, και αυτή τη φορά, ο Ιαπωνικός Δεινόσαυρος και ο Αμερικάνικος Πίθηκος θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τον αθεόφοβο Scar King!