Η μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή για τον κόσμο του αυτοκινήτου ρίχνει αυλαία.


Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής σημαίνει ο τερματισμός της θρυλικής τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear, η οποία και είναι φυσικά η μακροβιότερη στον κόσμο με επίκεντρο τον θαυμαστό κόσμο της αυτοκίνησης. Η εκπομπή προβαλλόταν συγκεκριμένα επί 46 ολόκληρα χρόνια στο BBC.

Η απόφαση για την διακοπή του Top Gear ήρθε από το BBC, που αποφάσισε ότι η εκπομπή θα μπει «στον πάγο» μετά από τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των τριών παρουσιαστών του, του Andrew "Freddie" Flintoff". Το ατύχημα του Flintoff οδήγησε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο να συμβιβαστεί στο δικαστήριο με αποζημίωση ύψους 11.3 εκατομμυρίων δολαρίων

Εξαιτίας του ατυχήματος, το BBC είχε έτσι κι αλλιώς διακόψει προσωρινά την προβολή επεισοδίων της εκπομπής, ενώ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση σχετικά με το εάν και πότε θα ξεκινούσαν ξανά τα γυρίσματά της. 

«Γνωρίζουμε ότι το να ξεκουράσουμε την εκπομπή θα αποτελέσει μια απογοητευτική είδηση για τους fans αλλά είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε», αναφέρει η ανακοίνωση του δικτύου.

Το τέλος εποχής για την εκπομπή είχε φυσικά ήδη ξεκινήσει με την αποχώρηση του τρίδυμου των Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May, που είχε προκαλέσει και τη συρρίκνωση του κοινού της.