Μία από τις συναρπαστικότερες ταινίες του Φθινοπώρου ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα!


Ο «Δημιουργός» του Gareth Edwards («Rogue One», «Godzilla») ετοιμάζεται να μπουκάρει στις κινηματογραφικές αίθουσες, και έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικές αντιδράσεις από τους κριτικούς: Η ιστορία ενός ξεπεσμένου κυβερνητικού πράκτορα (John David Washington) που καλείται να προστατέψει ένα ανήλικο ανδροειδές κατά τη διάρκεια ενός ανελέητου ρομποτικού πολέμου, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών» -και εμείς σας ετοιμάσαμε μια λίστα ταινιών με παρόμοιο κινηματογραφικό DNA, έτσι ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πιο συναρπαστική φθινοπωρινή προβολή!

Godzilla (2014)

Η φιλμογραφία του Gareth Edwards έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Εντυπωσιακοί κόσμοι επιστημονικής φαντασίας, γιγαντιαία κατασκευάσματα που προκαλούν δέος, και κυρίως, άψογο sound design μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας σε κάθε του ταινια, απο το «Monsters» του 2010 στο «Rogue One» του 2016. Ο Edwards ξέρει να χρησιμοποιεί τη μαγεία του ήχου για να μας βυθίσει στους κόσμους του, με αναρίθμητες εκρήξεις, πυροβολισμούς, λέιζερ, βουητά, τέρατα που βρυχώνται, μηχανές που γρυλίζουν και ένα σωρό άλλα αξέχαστα και συναρπαστικά ακούσματα να πλημμυρίζουν τις ταινίες του -και φυσικά, αποκορύφωμα αποτελεί η εκκωφαντική εμφάνιση του Godzilla στις οθόνες όλου του κόσμου, το καλοκαίρι του 2014!

A.I: Artificial Intelligence (2001)

Στο «The Creator», ο John David Washington καλείται να προστατέψει την Alfie, ένα συμπαθέστατο ρομποτικό κοριτσάκι που κρατάει στα χέρια του το μέλλον του πλανήτη. Φυσικά, ένα τέτοιο κόνσεπτ μας φέρνει αμέσως στο μυαλό το πολυσυζητημένο «A.I.» του Steven Spielberg, όπου ένα νεαρό ανδροειδές καλειται να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι, σε έναν κατεστραμμένο φουτουριστικό κόσμο.

Elysium (2013)

O κόσμος του «The Creator» θυμίζει τόσο πολύ τις ταινίες του Neil Blompkamp, που θα μπορούσε άνετα να λαμβάνει χώρα στο ίδιο σύμπαν! Ο Βρετανός Edwards και ο Νοτιοαφρικανός Blompkamp φαίνεται να έχουν παρόμοιες ανησυχίες, με τον δεύτερο να μας έχει ήδη προσφέρει τη δικιά του συλλογή από σκουριασμένα, μιλιταριστικά φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Και μπορεί ο Blompkamp να ασχολήθηκε με την T.N. στο υποτιμημένο «Chappie» του 2015, εμείς όμως επιλέγουμε εδώ το «Elysium» του 2013, το οποίο μοιράζεται αδιαμφισβήτητα κοινά vibes με τον πολυαναμενόμενο «Δημιουργό».

Ex machina (2014)

Κεντρική θεματική του «Δημιουργού» είναι η ανθρώπινη φύση, η ενσωμάτωση των ανδροειδων στην κοινωνία, και οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Φυσικά, καμία ταινία δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα πιο αποτελεσματικά από το «Ex Machina» του Alex Garland, όπου η ανατριχιαστική Αva της Alicia Vikander κλήθηκε να αποδείξει την ανθρωπιά της στον κατατρομαγμένο Caleb του Domhnall Gleeson.

2001: A Space Odyssey (1968)

Και μπορεί το Ex Machina να είναι η καλύτερη ταινία με A.I. του 21ου αιώνα, το «2001» ωστόσο, είναι η καλύτερη ταινία με A.I. όλων των εποχών! Το αξεπέραστο αριστούργημα του Stanley Kubrick εγκαινίασε την εποχή των κινηματογραφικών ρομπότ όπως τα ξέρουμε σήμερα, στο πρόσωπο του αξεπέραστου (και φρικιαστικού) HAL 9000.