Ποιες είναι οι πιο αποτυχημένες υπερηρωικές ταινίες σύμφωνα με το Forbes;


Πολλά έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες για το "τέλος" του υπερηρωικού σινεμά: Άλλοτε στην κορυφή του παγκόσμιου box office, Marvel και DC έχουν δει τα κέρδη τους να καταποντίζονται τα τελευταία χρόνια, σε μια σειρά από απογοητευτικά φιλμ που δίχασαν το κοινό.

Σε μια αγορά που ακόμη υπολειτουργεί λόγω της πανδημίας, τα δυσθεώρητα budget των υπερηρωικών ταινιών (και των ταινιών δράσης γενικότερα) δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις υποτονικές εισπράξεις των πιο πρόσφατων blockbuster: Έτσι, ταινίες που στοιχίζουν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια καταλήγουν να εισπράττουν πολύ λιγότερα, σημειώνοντας μερικές από τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το Forbes, αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες οικονομικες αποτυχίες στην ιστορία του υπερηρωικού σινεμά.

The Flash (2023)

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα μας είναι και η πιο ηχηρή: Το πρόσφατο «The Flash» της Warner Brothers κυκλοφόρησε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, έχει όμως ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας. Παρά την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μichael Keaton στο ρόλο του Batman, το φιλμ δεν κατάφερε να γοητεύσει το κοινό, προκαλώντας σύγχηση με το μπερδεμένο σενάριο και τα κακοφτιαγμένα γραφικά του.

Shazam: Fury of the Gods (2023)

Μπορεί το κοινό να λάτρεψε την ταινία «Shazam» του 2019, δεν φάνηκε ωστόσο να ενδιαφέρεται για τη συνέχεια των περιπετειών του χαζοβιόλη υπερήρωα: Παρά τη συμμετοχή της Helen Mirren στο κάστ, η ταινία έχασε περίπου 150 εκ. δολάρια στο box office.

Wonder Woman 1984 (2020)

Μία από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πολυαναμενόμενο «Wonder Woman 1984» του 2020 επανέφερε την Gal Gadot στο ρόλο της Wonder Woman, απογοήτευσε όμως το κοινό με το ανέμπνευστο σενάριο και την υποτονική σκηνοθεσία του. Μιας και η κυκλοφορία στους κινηματογράφους ήταν αδύνατη, η ταινία κυκλοφόρησε μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας HBO Max, σημειώνοντας έτσι τεράστιες οικονομικές ζημίες.

Dark Phoenix (2019)

Η τελευταία ταινία των «X-Men» δεν στάθηκε στο ύψος των προκατόχων της, σημειώνοντας ζημία 133 εκ. δολαρίων.

The Suicide Squad (2021)

Ακόμη μία ταινία που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ταινία «The Suicide Squad» του 2020 έφερε την υπογραφή του ταλαντούχου James Gunn και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές του κοινού, με το εκκεντρικό χιούμορ και το εξωφρενικό σενάριό της. Παρ' όλα αυτά, η κυκλοφορία της ταινίας στην στην συνδρομητική πλατφόρμα HBO Max προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες «καταστροφές» στο υπερηρωικό σινεμά.