Ο ηθοποιός που ερμήνευσε τον αγαπημένο χαρακτήρα του κινηματογραφικού franchise «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών


Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο αγαπημένος Σκωτσέζος ηθοποιός, Robbie Coltrane, ο οποίος και θα μείνει αξέχαστος για τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική μεταφορά των ταινιών Harry Potter, υποδυόμενος τον ρόλο του Hagrid.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο Deadline, με αυτήν να κάνει έκτοτε τον γύρο του κόσμου σκορπίζοντας θλίψη στους θαυμαστές του ηθοποιού.

Ο Robbie Coltrane πέθανε στο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του στο Λάρμπερτ της Σκωτίας, έχοντας αντιμετωπίσει τα δύο τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Robbie Coltrane υποδύθηκε αξέχαστα τον θηροφύλακα του Hogwarts, Rubeus Hagrid, στο Harry Potter franchise, ενώ συμμετείχε και στις ταινίες του James Bond franchise, Golden Eye και The World is Νot Enough, στον ρόλο του Valentin Dmitrovich Zukovsky.

Ο ηθοποιός είχε γίνει προηγουμένως γνωστός μέσα από τον ρόλο του ιατροδικαστή ψυχολόγου, Dr Edward 'Fitz' Coltrane, στο τηλεοπτικό δράμα Cracker, για το οποίο κέρδισε τρία συνεχόμενα βραβεία BAFTA καλύτερου ηθοποιού.

Aξέχαστες υπήρξαν και οι ερμηνείες του σε ταινίες όπως οι Nuns On The Run, Mona Lisa και Ocean’s 12, ενώ υμμετείχε επίσης στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά, Blackadder the Third.

Ο Coltrane, ή Anthony Robert McMillan όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε γεννηθεί στο Rutherglen της Σκωτίας το 1950. Υιοθέτησε το καλλιτεχνικό του όνομα στα 20 του ως φόρο τιμής στον σαξοφωνίστα της jazz, John Coltrane, και συμμετείχε για πρώτη φορά στην υποκριτική του καριέρα στη θεατρική παραγωγή του Byrne The Slab Boys.

«Η κληρονομιά αυτών των ταινιών είναι ότι η γενιά των παιδιών μου θα τις δείξει στα παιδιά της. Έτσι, εύκολα θα βλέπουν αυτές τις ταινίες σε 50 χρόνια» δήλωνε στο φακό για το συγκινητικό reunion του Harry Potter που είχε προβληθεί τη φετινή Πρωτοχρονιά. «Εγώ δεν θα είμαι εδώ δυστυχώς... Αλλά ο Χάγκριντ θα είναι». Και σίγουρα έχει δίκιο!