Η νέα διοίκηση της WarnerMedia αποφάσισε ότι δεν θα κυκλοφορήσει την ταινία Batgirl ούτε στο HBO Max, αλλά ούτε στους κινηματογράφους.


Σε μια απόφαση-σοκ προχώρησε η διοίκηση της WarnerMedia, η οποία και αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει τελικά την ταινία Batgirl ούτε στο HBO Max, αλλά ούτε και στους κινηματογράφους. Τα γυρίσματα αυτής είχαν ολοκληρωθεί πριν από λίγους μήνες και αυτή την περίοδο είχε ξεκινήσει η διαδικασία του post-production.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσε η Leslie Grace στο ρόλο της Barbara Gordon (Batgirl) ενώ σκηνοθέτες ήταν οι Adil El Arbi και Bilall Fallah (Bad Boys for Life,Ms. Marvel).

Αν και τις πρώτες ώρες που κυκλοφόρησε η είδηση πολλοί σχολίαζαν ότι η απόφαση είχε να κάνει με την ποιότητα της ταινίας και πως οι δοκιμαστικές προβολές δεν είχαν πάει καλά, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Η απόφαση του στούντιο είναι οικονομικής φύσεως και πιο συγκεκριμένα λογιστική. Πιο συγκεκριμένα, η νέα ιδιοκτησία έχει υποσχεθεί περιορισμό του κόστους κατά τρία δισ. δολάρια και ένα παραθυράκι της επέτρεπε να μην συμπεριλάβει το κόστος της ταινίας στα οικονομικά της αποτελέσματα αν την «έκοβε» μέχρι τα μισά του Αυγούστου.

Το αρχικό μπάτζετ αυτής αναερχόταν στα 75 εκατομμύρια δολάρια και ανέβηκε στα 90, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή εξαιτίας του covid, για μία ταινία που προοριζόταν να κάνει πρεμιέρα στο HBO Max. Πλέον όμως και κάτω από τη νέα ιδιοκτησία, η στρατηγική έχει αλλάξει και δεν θα βλέπουμε ταινίες με τέτοιο κόστος αποκλειστικά στην πλατφόρμα του ΗΒΟ.

Στο Batgirl θα βλέπαμε ακόμα τους J.K. Simmons (Jim Gordon), Brendan Fraser ενώ ο Michael Keaton θα επέστρεφε εδώ για πρώτη φορά στο ρόλο του Batman.