Στα ''πλήκτρα'' ο Greg Oliver


Μας αιφνιδίασε πρώτα το 2010 με το ντοκιμαντέρ που δημοσιεύτηκε για τον Lemmy Kilmister και τώρα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει στη ζωή του θρύλου των Motorhead, μέσα από μια ταινία για το μουσικό του βίο,  ο Greg Oliver

Μια ταινία που θα παρουσιάζει βήμα βήμα την ''καρδιά'' των Motorhead. Με αφετηρία τα πρώτα του χρόνια, τα δειλά βήματά του ως roadie του Jimmy Hendrix και τη πορεία του ως μπασίστα στους Hawkwind με αποκορύφωμα τη γέννηση των Motorhead.

unnamed (1).jpg

Το βιωματικό ''υλικό'' που θα κληθούν να μελετήσουν ο Greg παρέα με τον Medeni Griffiths (με τον οποιο γράφουν το σενάριο) είναι σίγουρα μπόλικό, αφού ο Lemmy μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015 που πέθανε, ήταν μια φιγούρα- σήμα κατατεθέν για τη κουλτούρα του Rock 'n' Roll.

9ba0ac1568ddbd803c485d653a515e18.jpg

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο μάνατζερ των Motorhead Todd Singerman και ο Steffan Chirazi θα είναι οι παραγωγοί της ταινίας, οι κάμερες θα αρχίσουν να γράφουν στις αρχές του 2021 ενώ προς το παρόν δεν έχει επιλεχθεί ο πρωταγωνιστής.

«Όλα όσα έχετε ακούσει για τον Lemmy είναι μάλλον αλήθεια, όχι επειδή αποτελούν κλισέ του rock n’ roll, αλλά γιατί ήταν αυτός που τα δημιούργησε. Marlboro και Jack Daniels για πρωινό, speed για δείπνο. Όλα αλήθεια. Αλλά πίσω από την κουρτίνα αυτού του lifestyle υπήρχε ένας άνθρωπος περίπλοκος με καρδιά λιονταριού που έμεινε στην ίδια πορεία και έπαιζε πάντα τη μουσική που αγαπούσε. Φτιάχνουμε αυτή την ταινία με προσεκτικά βήματα από το 2013, προσπαθώντας να μείνουμε πιστοί στον Lemmy, στα μέλη των Motorhead και σε όλους αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του»  εξήγησε ο σκηνοθέτης.

«Είναι μια ιστορία μεγάλης πολιτιστικής σημασίας. Αν μας έχουν μάθει κάτι τα πέντε χρόνια της απουσίας του, είναι ότι ήταν τόσο μοναδικός γιατί κανένας δεν κατάφερε να αγγίξει την ποιότητα και την ελευθερία αυτού του ανθρώπου» επεσήμαναν οι παραγωγοί.