Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου μίλησε...


Η αναβολή είναι το ουσιαστικό της χρονιάς και αυτό αποδείχθηκε για αλλη μια φορά από την απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποια αποφάσισε να γίνει κανονικά η απονομή των  φετινών Όσκαρ

Η ημερομηνία που κλείδωσε είναι η 25η Απριλίου ή αλλιώς παραμονή Κυριακής των Βαΐων για εμάς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ταινίες που πρόλαβαν και παίχτηκαν στις αίθουσες από την 1η Ιανουαρίου 2020 ενώ στο παιχνίδι του ανταγωνισμού θα μπουν και όσες προβληθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.  Προθεσμία συμμετοχής για τις ειδικές κτηγορίες είναι η 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ για τις γενικές κατηγορίες η 15η Ιανουαρίου 2021.

https://www.facebook.com/TheAcademy/photos/a.212963591405/10157112319931406/?type=3

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και του Γενικού Διευθυντή Ντον Χάντσον στο Variety:

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, το σινεμά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στο να παρηγορεί, να εμπνέει και να ψυχαγωγεί τον κόσμο, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές του. Σίγουρα φέτος, ήταν μία από αυτές. Η ελπίδα μας είναι ότι επεκτείνοντας την περίοδο που μία ταινία θεωρείται κατάλληλη στην οσκαρική αναμέτρηση, αλλά και σπρώχνοντας και την ίδια την τελετή για λίγους μήνες, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε την απαιτούμενη ανάεσα στους σκηνοθέτες για να ολοκληρώσουν και να προβάλλουν όσα ετοιμάζουν - το αντίθετο θα σήμαινε ότι τιμωρήθηκαν για κάτι που δεν είχαν, όπως και κανένας μας, κανέναν έλεγχο.»

«Ελπίζουμε ότι τα 93α Οσκαρ, καθώς και τα εγκαίνια του νέου μας μουσείου, θα σηματοδοτήσουν μία ιστορική στιγμή, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού από όλο τον κόσμο. Γιατί το σινεμά μάς ενώνει όλους...»