Πάμε,  πάμε επανεκκίνηση! Η νοσταλγία αρκεί για να γεμίσει τα ταμεία;


Καθώς την πρώτη φορά γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, το Hollywood αποφάσισε να κάνει μια επανεκκίνηση και να μας δώσει μια καινούργια, live action εκδοχή του κλασσικού καρτούν Αστυνόμου Σαΐνη. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Disney έχει προσλάβει τους Dan Lin και Jonathan Eirich- τους παραγωγούς πίσω από το επιτυχημένο live action του  Aladdin-να δουλέψουν στο project. Το σενάριο γράφουν οι Mikey Day και Streeter Seidell. Αυτοί οι συγγραφείς είναι περισσότερο γνωστοί από τη δουλειά τους στο Saturday Night Live. Πέρα από αυτούς τους συντελεστές,  δεν προσάπτεται κάποιος σκηνοθέτης ή πρωταγωνιστές. Άραγε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

 Όλοι αγαπήσαμε τον Αστυνόμο Σαΐνη του '80 και '90. Ήταν μια μερίδα της καθημερινής μας δίαιτας καρτούν. Παρόλα αυτά, αντικατόπτριζε μία συγκεκριμένη συνθήκη, η οποία δεν είχε απήχηση στις μεταγενέστερες προσαρμογές για πολλούς λόγους.

Αρχικά, το πρωτότυπο καρτούν είχε τη φωνή των Don Adams και Maxwell Smart ως ήρωες τίτλων. Ο πρώτος είχε στην κατοχή του ένα μοναδικό κι ανεπανάληπτο ταλέντο. Κάθε προσπάθεια αντικατάστασης του απέτυχε.

Ήξερες μάλιστα ότι υπάρχουν 3 σεζόν του Αστυνόμου Σαίνη στο Netflix? Το animation δεν είναι τόσο καλό, τα αστεία προβλέψιμα, όμως είναι ένα show για παιδιά. Πιθανότατα, να κερδίζει νούμερα μόνο από τη νοσταλγική γενιά του '80 και '90.

Το πρωτότυπο show ήταν μια ταινία μυστηρίου για παιδιά, στο στυλ του James Bond ή των transformers. Ήταν διασκεδαστικό. Ένας άμεσος απόγονος του «Get Smart» τύπου κωμωδίας και για αυτό ο Adams ήταν τόσο σημαντικός. Χωρίς τη φωνή του, ο Αστυνόμος Σαΐνης θεωρείται μια ξεθωριασμένη μίμηση.

Το 1999 έγινε μια προσπάθεια για δημιουργία live action show του Αστυνόμου Σαίνη, με τον Matthew Broderick να παίζει τον καλό αστυνόμο. Αυτή η εκδοχή δέχτηκε πολλές κριτικές, όπως κι η αδύναμη προσπάθεια για ένα sequel με τελείως διαφορετικό καστ κάποια  χρόνια αργότερα. Αυτό το "τερατούργημα" περιλάμβανε τον French Stuart, ο οποίος έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο «Third Rock From the Sun» ως ένας μισόκλειστος κι ενοχλητικός τύπος. Υπάρχουν πολλές ταινίες animation που δεν κατάφεραν να γνωρίσουν επιτυχία, όμως οι εκδοχές live action τους είναι περιβόητα κακές. Η βόμβα έγκειται στο ότι η ταινία αυτή είναι διασκεδαστική σαν καρτούν, όμως στην πραγματική ζωή, με σάρκα και οστά,  ο Αστυνόμος Σαΐνης είναι λίγο... τρομακτικός;

Σκέψου. Είναι θεωρητικά ένα cyborg. Τι έπρεπε να συμβεί σε αυτόν τον τύπο για να είναι μεταμορφωθεί σε μίγμα ανάμεσα σε Darth Vader και  στο Swiss Army Knife; Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει αίμα ή φυσική, όπως σε ένα καρτούν, η ιδέα λειτουργεί ιδανικά. Σε έναν αληθινό κόσμο όμως χάνεται το concept. Απέναντι στις πρόσφατες live action προσαρμογές της Disney, οι οποίες είναι όμορφες και ρεαλιστικές,  ο Αστυνόμος Σαΐνης φαίνεται να βυθίζεται στη ζυγαριά. Ένας αληθινός άνθρωπος με λαιμό ρομπότ  ακούγεται περισσότερο σαν κάτι βγαλμένο από θρίλερ παρά σαν μια παιδική ταινία.

Από την άλλη, όλα είναι πιθανά. Ίσως ένα καλό καστ κι ένας καλός σκηνοθέτης να το έσωζε; Παρόλο που δεν είμαστε αισιόδοξοι σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Σίγουρα υπάρχουν πολλά re-dos των '90s που έγιναν επιτυχίες («The Grinch»). Ίσως αυτό συμβεί. Η νοσταλγία είναι αρκετή για να γεμίσει τα ταμεία; Απλώς παρακαλούμε... κρατήστε το ίδιο τραγούδι!