Τα καλύτερα «υποκατάστατα» όταν σου λείπει το πιο κουλ gang μάγων


Πιστεύω ότι και 20 χρόνια να περάσουν, ακόμη θα έχουμε την ίδια όρεξη με τώρα και θα θέλουμε να βλέπουμε τις ταινίες του Harry Potter, ξανά και ξανά. Οι ταινίες της αγαπημένης μας σχολής μάγων, έχει το ίδιο effect με αυτό που έχουν τα Friends. Η ιστορία τους είναι timeless.

Και πορωμένος να μην είσαι με τον Harry Potter και τα βιβλία της J.K. Rowling, άπαξ και δεις τις ταινίες δεν υπάρχει περίπτωση να μην «κολλήσεις» με τον nerd-y, γλυκό και άκρως δυναμικό χαρακτήρα του Harry Potter και όλου του gang φυσικά.

Αν από την άλλη, αν είσαι σαν εμάς που έχεις δει τις ταινίες ξανά και ξανά και χρειάζεσαι ένα break μία στο τόσο, μπορείς εναλλακτικά, να δεις κάποια από τις παρακάτω σειρές. Μπορεί καμία από τις παρακάτω να μην φτάνει το μεγαλείο των Harry Potter ταινιών, αλλά αυτή είναι και η… μαγεία, με τις blockbuster ταινίες.

Τουλάχιστον αυτές οι σειρές, θα απασχολήσουν ευχάριστα την ώρα σου, ενώ παράλληλα θα πάρεις την… μαγική δόση σου!

#1. Being Human

Επικεντρώνοντας σε ένα γυναικείο και δύο ανδρικούς χαρακτήρες, όλοι οι οποίοι συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην Βοστώνη, το μυαλό σου θα πάει κατευθείαν στο δυναμικό «ερωτικό τρίγωνο» των Harry, Ron και Hermione. A, και το γεγονός ότι οι 3 αυτοί χαρακτήρες είναι ένας λυκάνθρωπος, βαμπίρ και ένα φάντασμα θα σε κάνει σίγουρα να ταξιδέψεις σε μια διαφορετική, un-human, πραγματικότητα!

#2. The Magicians

Τι θα γινόταν αν ο Harry, ο Ron και η Hermione πήγαιναν σε μια σχολή και ανακάλυπταν ένα φανταστικό βασίλειο από το πουθενά, ενώ πειραματίζονταν με ψυχεδελικά ναρκωτικά; Μόλις σου περιγράψαμε το storyline του The Magicians. Μη μου πεις ότι δεν σε ιντριγκάραμε.

#3. Buffy the Vampire Slayer

Πριν καν αποκτήσεις μια συγκεκριμένη εικόνα του Harry Potter, μέσα από το πρόσωπο του Daniel Radcliffe, υπήρχε η Buffy. Το έξυπνο, καλό και δυναμικό –παρόλα αυτά- κορίτσι από τα ‘90s που παρεμπιπτόντως τυχαίνει να είναι και μια πολύ ταλαντούχα μάγισσα. ΟΚ, σίγουρα όχι το πιο complex storyline αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν 20 χρόνια πριν τις μάγισσες/μάγους και γενικά όλη αυτή την φάση με τα υπερφυσικά πλάσματα. Η καλτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

#4. Charmed

Οι βασίλισσες των τηλεοπτικών μαγισσών είναι χωρίς δεύτερη σκέψη οι πρωταγωνίστριες του Charmed. Οι Halliwell αδερφές είναι αποφασισμένες αρκετά για να αντιμετωπίσουν κάθε κακό δαίμονα που μπαίνει στον διάβα τους και που προσπαθεί να ξεσηκώσει την –κατά τα άλλα- απλή τους καθημερινότητα. Μη μας κρίνεις αν σου πούμε ότι είμαστε φαν της σειράς.

Κεντρική φωτό: Instagram @harrypotterfilm