Πρόκειται άραγε για μια απόπειρα της, ως γνωστόν τρανσφοβικής, Rowling να κάνει μια ρατσίστρια να παρουσιάζεται ως θύμα;


Μια τρανσφοβική γυναίκα που κατακρίνεται για τις απόψεις της θα αφορά το νέο βιβλίο της J.K. Rowling, η οποία φαίνεται πως εμμένοντας στις τρανσφοβικές της απόψεις θα επιχειρήσει να κάνει μια ρατσίστρια να παρουσιάζεται ως θύμα μέσα από την τελευταία της συγγραφική δουλειά.

Το νέο πόνημα της συγγραφέα που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία μέσα από τη σειρά βιβλίων του Χάρρυ Πόττερ θα τιτλοφορείται The Ink Black Heart και αποτελεί μέρος της σειράς βιβλίων του Cormoran Strike, την οποία και υπογράφει υπό το ψευδώνυμο του Robert Galbraith.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone, η χαρακτήρας του βιβλίου που ονομάζεται Edie Ledwell και εργάζεται ως δημιουργός cartoon για το YouTube, θα αντιμετωπίσει έντονη κριτική για τα ρατσιστικά, ableist και τρανσφοβικά στοιχεία της δουλειάς της, ενώ σύντομα θα αρχίσει να λαμβάνει απειλές για τη ζωή της, όπως και απειλές για βιασμό.

Η ιδέα για την πλοκή του βιβλίου φαίνεται πως προκύπτει από τα προσωπικά βιώματα της J.K. Rowling, η οποία τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξαπολύσει δεκάδες προσβλητικά σχόλια που θίγουν σε βάθος την τρανς κοινότητα, έχει εισπράξει και την αντίστοιχη κριτική για τη στάση της, με πολλούς να προχωρούν σε cancel της ίδιας και της δουλειάς της. Η κριτική που έχει εισπράξει η συγγραφέας είναι μάλιστα τόσο εκτεταμένη, που ακόμη και οι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές των ταινιών Χάρρυ Πόττερ έχουν δηλώσει επίσημα ότι έχουν πάρει αποστάσεις από την ίδια, καταδικάζοντας φυσικά τα λεγόμενά της και τη στάση της.

Σύμφωνα φυσικά με δηλώσεις της Rowling, το The Ink Black Heart δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις δικές της εμπειρίες έπειτα από τη δημοσιοποίηση της στάσης της απέναντι στην τρανς κοινότητα, με την ίδια να δηλώνει μέσα από την ιστοσελίδα της: «Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρη ως προς το γεγονός ότι δεν έγραψα αυτό το βιβλίο ως απάντηση σε κάτι που έχει συμβεί σε εμένα».

Για πολλούς ωστόσο η στάση της συγγραφέα είναι βαθιά υποκριτική, ενώ η online κοινότητα χαρακτηρίζει το νέο της μυθιστόρημα ως μια εξαιρετική «εναλλακτική χαρτιού υγείας».