Που θα διατεθούν τα έσοδα από την πώληση του άκρως συλλεκτικού βιβλίου;


Μια άκαυστη έκδοση του Handmaid’s Tale της Margaret Atwood πρόκειται να βγει σε δημοπρασία, από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Τα έσοδα από την πώληση του εμβληματικού και άκρως συλλεκτικού βιβλίου της Atwood πρόκειται να διατεθούν στη ΜΚΟ PEN America, η οποία και μάχεται για την ελευθερία του λόγου τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δημοπρασία του αντιτύπου θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης στις 7 Ιουνίου.

Το concept της άκαυστης έκδοσης του βιβλίου εμπνεύστηκαν οι Robbie Percy και Caroline Friesen από το Rethink creative agency, οι οποίες και σκέφτηκαν αυτό το είδος διαμαρτυρίας όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι εκατοντάδες βιβλία επρόκειτο να απαγορευτούν από τις σχολικές βιβλιοθήκες του Texas. Ένα από αυτά ήταν φυσικά και το Handmaid’s Tale της Margaret Atwood, το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που είτε γίνεται αντικείμενο λογοκρισίας, είτε απαγορεύεται πλήρως.

Για την κατασκευή του άκαυστου αντιτύπου, χρησιμοποιήθηκε ένα προϊόν αλουμινίου που ονομάζεται Cinefoil, ενώ το δέσιμο του βιβλίου έγινε με επινικελωμένο χάλκινο σύρμα. Ο μόνος τρόπος αυτό να καταστραφεί είναι να περάσει από μηχάνημα κοπής (shredder) και ίσως αυτή είναι και η επόμενη πρόκληση για την παραγωγή μιας εκδοχής του Handmaid’s Tale που θα είναι πραγματικά αδύνατο να καταστραφεί!