Το πρώτο τεύχος της ανθολογίας του δημιουργού του Game of Thrones έρχεται την 1η Ιουνίου από την Marvel Comics


Στην Marvel Comics έρχεται η Wild Cards Anthology του George R.R. Martin, με το πρώτο τεύχος της να αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου του 2022.

Τοποθετημένη σε μια εναλλακτική Γη, η σειρά Wild Cards του δημιουργού του Game of Thrones παρακολουθεί τις εξελίξεις όταν ξεσπά μια πανδημία του ιού Wild Card. Από τους επιζώντες αυτής, πολλοί μένουν παραμορφωμένοι, άλλοι μετατρέπονται σε “jokers” και μερικοί από αυτούς γίνονται “aces”, αποκτώντας υπερδυνάμεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καλούς, αλλά και για κακούς σκοπούς.

«Όπως οι θαυμαστές μου ήδη γνωρίζουν, ο κόσμος των Wild Cards βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», ανέφερε ο Martin σε σχετικές του δηλώσεις. «Οπότε το να έχω το προνόμιο να ανακοινώνω ότι ένας τιτάνας της βιομηχανίας, όπως η Marvel, πρόκειται να δημιουργήσει τη σειρά από την αρχή ως το τέλος ως comic book με κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένο».

Η πρώτη ανθολογία Wild Card κυκλοφόρησε το 1987. Ο Martin ασχολήθηκε με το editing της συλλογής, ενώ συμμετείχε στη συγγραφή έξι ιστοριών. Τις υπόλοιπες υπέγραφαν τότε οι Melissa Snodgrass, Roger Zelazny, Howard Waldrop και πολλοί ακόμη. Μέχρι στιγμής, 28 ολόκληρες ανθολογίες της σειράς έχουν κυκλοφορήσει, με την 29η, το Three Kings, να αναμένεται για τις 25 Μαρτίου του 2022.

Στη σειρά της Marvel, ο Paul Cornell θα ασχοληθεί με το σενάριο, ενώ τα σκίτσα θα είναι του Mike Hawthorne. Το Wild Cards: The Drawing of the Cards #1 θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου.

Δείτε εδώ το πρώτο του εξώφυλλο:

wild-cards-marvel

Αυτό είναι μόλις ένα από τα projects που ο Martin επιβλέπει αυτήν την περίοδο, με τον ίδιο να γράφει το έκτο βιβλίο της σειράς Game of Thrones. Ταυτόχρονα, ένα έργο στο Broadway βρίσκεται στη διαδικασία της παραγωγής, ενώ η prequel σειρά, House of the Dragon, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της. Τρία ακόμη σχετικά spinoffs ετοιμάζονται την ίδια στιγμή.