Φαντασία, τρόμος, πρίγκιπες και queer τσοπάνοι, το φετινό φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con τα είχε όλα! 


Το Comicdom Con απέδειξε για άλλη μία χρονιά ότι είναι ο μεγαλύτερος θεσμός και φεστιβάλ κόμικς στην Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια χωρίς κάποιο φεστιβάλ, λόγω της πανδημίας, ο κόσμος αγκάλιασε τις δουλειές των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις εκθέσεις στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η προσέλευση ήταν πραγματικά μαζική και συγκινητική. 

Ανάμεσα σε δεκάδες άλλους υπέροχους τίτλους, σας προτείνουμε 10 νέα κόμικς και εκδόσεις που αγοράσαμε στο φετινό Comicdom Con.  Συνεχίστε να υποστηρίζετε τους Έλληνες δημιουργούς. 

comics-1-750

Η «Νταρντάνα» και ο «Πόναν ο Μάρμαρος» του Γιάννης Ρουμπούλια
Το περίπτερο του σχεδιαστή κόμικς Γιάννη Ρουμπούλια (γνωστός και σαν Rubus) πάντοτε είναι το πιο busy, αν και δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού και ποιος τράβηξε περισσότερο κόσμο. Τον Οκτώβριο, μαζί με μία σειρά από εκλεκτούς συνεργάτες, λανσάρει τη δική του εκδοτική προσπάθεια με όνομα Nerdula Creative Lab και από εκεί έχουμε να περιμένουμε μία σειρά από νέους και ενδιαφέροντες τίτλους. Μέχρι να γίνει αυτό, «τσιμπήσαμε» το πρώτο τεύχος της «Νταρντάνας» και την τρίτη συνέχεια του ακαταμάχητου «Πόναν ο Μάρμαρος», δύο αυτοεκδόσεις από την πένα του Rubus. Η x-rated / NSFW «Νταρντάνα» μας μεταφέρει στην εποχή περιοδικών όπως «Ζάκουλα» και «Orribile», όταν το sword & sorcery συνάντησε το σεξ, τον τρόμο και μια πραγματικά δυναμική ηρωί. Στα ίδια πρότυπα και ο φοβερός Πόναν, χωρίς το σεξ, με αντίπαλο ένα γκοτζιλοειδές τέρας…

comics-2-750


Ο ερωτικός Σταύρος Κιουτσούκης τα κάνει «Μούσκεμα»…
Όταν ο σαλονικιός Σταύρος Κιουτσούκης ανακοινώνει νέο ερωτικό βιβλίο κόμικ, όλα τα βλέμματα -ή σχεδόν όλα- στρέφονται προς τα εκεί. Το νέο «Φέτος θα πάω διακοπές» (Ένατη Διάσταση) είναι ένα σκανδαλιάρικο love letter στα καλοκαίρια και στα ελληνικά νησιά, με μία παρέα από ένα αγόρι και δύο κορίτσια να περνάνε πολύ καλά. Καρπούζια, αχινοί, μαυρισμένα κορμιά και σεξ. Μαζί με αυτό, πήραμε και το επίσης x-rated και σέξι (κόμικς για κάθε τουαλέτα, όπως γράφει στον τίτλο)… «Μούσκεμα» (Zart Corps). 

comics-3-750

Φαντασία, πρίγκιπες και queer τσοπάνοι
H «Σπαζοραχούλα» (Jemma Press) του Steve Στιβακτή και της Έλενας Γώγου, μαζί με την αυτοέκδοση «Πείνα, η Απηνής» της σχεδιάστριας κόμικς και εικονογράφου Δήμητρας Νικολαΐδη ήταν τα κόμικς που αγόρασα «στα τυφλά» και αποδείχτηκαν «χρυσός». 

Στο πρώτο, βρίσκουμε τον τσοπάνο Κωνσταντή να ψάχνει τον έρωτα αλλά κάπου χάνεται στις πλαγιές της Σπασοραχούλας, στο χωριό που ενώνονται πολλοί παράλληλοι κόσμοι. Ο κούκλος Πάρις μπορεί να τον γυρίσει πίσω, μόνο που ζητάει ανταλλάγματα… Και εκεί ξεκινάνε οι περιπέτειες για τον Κωνσταντή και στον δρόμο του θα συναντήσει μάγισσες και κάθε λογής περίεργους χαρακτήρες. 

Η «Πείνα, η Απηνής» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι, που θέλει τα νεαρά πριγκιπόπουλα ενός βασιλείου να θυσιάζονται σε έναν δαίμονα κάθε λίγα χρόνια. Η νεαρή Μελυσίνη είναι αυτή που θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να αλλάξει τη μοίρα του βασιλείου. Καταπληκτικό σενάριο και σχέδιο από την Δήμητρα Νικολαΐδη.

comics-4-750

Υπερφυσικός τρόμος σε τέσσερις ανεξάρτητες εκδόσεις
Το κομμάτι των αυτοεκδόσεων πάντοτε έχει το δικό του τεράστιο ενδιαφέρον στο Comicdom Con. Είναι εκεί που πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις δουλειές τους ή οι πιο έμπειροι σχεδιαστές έρχονται με νέες ανεξάρτητες εκδόσεις. Τέσσερις νέες ανεξάρτητες εκδόσεις μας τράβηξαν την προσοχή, με τον τρόμο και το παραφυσικό σε πρώτο πλάνο. 

Το “Slime Golem” του Aldo Shabani, σε ένα τεύχος γεμάτο λάσπη και τρόμο και αισθητικής αμερικανικών κόμικς των 50’s. Rock ‘n’ roll. Κυκλοφορεί σε κασέτα και το αντίστοιχο -εξίσου creepy- audio narrative “The short but touching tale of Slime Golem” από την Wyrm Lodge records. O «Πετεινός» (Εκδόσεις του Κάμπου), από την άλλη, του Φώτη Τσελεπατιώτη και Μέλανδρου Γκανά στο σενάριο, μας μεταφέρει είναι μία μικρή folk ιστορία τρόμου, με φόντο τον θεσσαλικό κάμπο.

Τη δουλειά του Νίκου Σταυριανού την έχω προσέξει τα τελευταία δύο χρόνια και ο 19χρονος σχεδιαστής συνεχίζει να εξελίσσεται. Το “In Nomine Patris” είναι το νέο του βιβλίο κόμικ, γεμάτο λαογραφικά στοιχεία, Βαλκάνια, πανούκλα και τρόμο. Θες κάτι άλλο; Φοβερό και το περίπτερο των ανεξάρτητων ZombieCake Comix, με το μοναδικό «Πέχρα» και ένα τρελό επιτραπέζιο στη μέση του, έτοιμο για να σου καταστρέψει τη ζωή. Δεν το λες horror, σίγουρα σάπιο (με την καλή έννοια).