«Ήταν δικαιωματικά το σπίτι του, είπε, επειδή αν έφευγε, όπως είχε κάνει κάποτε, άλλες φωνές, άλλοι τόποι, φωνές χαμένες και θολές θα γρατζουνούσαν τα όνειρά του»


Αυτή είναι η παράξενη ιστορία του Τζόελ Χάρισον Νοξ, ενός 13χρονου αγοριού από τη Νέα Ορλεάνη που μετά τον θάνατο της μητέρας του ταξιδεύει στον αγροτικό Νότο της Αμερικής για να ζήσει με τον άγνωστο πατέρα του. 

Η πρώτη αυτή νουβέλα του Τρούμαν Καπότε, που εκδόθηκε όταν ο συγγραφέας της ήταν μόλις 24 ετών, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης του είδους του southern gothic, δηλαδή της μυθοπλασίας του αμερικανικού Νότου.

Σε μια κατάφυτη και μυστηριώδη περιοχή, με εκκεντρικούς χαρακτήρες και ερειπωμένες επαύλεις μιας άλλης εποχής, η καθηλωτικά ατμοσφαιρική γραφή του Καπότε, γεμάτη ποίηση και αλληγορίες, μεταφέρει τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι που μοιάζει με όνειρο· για το γκρέμισμα όσων μας στοιχειώνουν, την αναζήτηση της ταυτότητας και τελικά την ελευθερία που έρχεται με τη συνειδητοποίηση.

O Τρούμαν Καπότε γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924 στη Νέα Ορλεάνη. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, ταξίδεψε στο Μονρόβιλ της αγροτικής Αλαμπάμα για να ζήσει με συγγενείς του. Εκεί γνώρισε και τον παντοτινό του φίλο, τον συγγραφέα Χάρπερ Λι.

Aναδύθηκε στην παγκόσμια συγγραφική σκηνή το 1948, με την έκδοση της πρώτης του νουβέλας Other Voices, Other Rooms, που κατά πολλούς περιέχει πλούσια αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στα πιο γνωστά βιβλία του περιλαμβάνονται τα Breakfast at Tiffany’s, A Tree of Night, The Grass Harp, Summer Crossing, A Christmas Memory και In Cold Blood, το οποίο και θεωρείται από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα. Tιμήθηκε δύο φορές με το O. Henry Short Story Prize, το National Institute of Arts and Letters Creative Writing Award και το Edgar Award.

Πέθανε στις 25 Αυγούστου του 1984, λίγο πριν από τα 60ά του γενέθλια.