Ο αξεπέραστος άρχοντας του τρόμου και του αλλόκοτου


H. P. Lovecraft, o σημαντικότερος συγγραφέας τρόμου και φαντασίας του 20ου αιώνα,. Μέσα από το συγγραφικό του έργο γεννήθηκε ένα ολόκληρο λογοτεχνικό σύμπαν, το οποίο ξεπέρασε τα σύνορα της λογοτεχνίας και δημιούργησε ένα ολοένα αναπτυσσόμενο μεταφυσικό ρεύμα σκέψης. Ήταν, ίσως, από τους πρώτους που έδωσαν στις ιστορίες τους έναν τόνο επιστημονικής φαντασίας. 
Τα βιβλία του δεν έτυχαν ευρείας αναγνώρισης κατά την διάρκεια της ζωής του, αλλά το έργο του αποδείχτηκε σημαντικό και είχε μεγάλη επιρροή όχι μόνο μεταξύ άλλων συγγραφέων και φίλων της φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου αλλά και δεκάδες δημιουργούς σε όλες τις τέχνες, από τον κινηματογράφο μέχρι τα comic.
Στον 1ο τόμο, συναντάμε τρία από τα εξοχότερα και πλέον γνωστά δείγματα της μοναδικής τέχνης του συγγραφέα που σφράγισε όσο κανείς άλλος τη λογοτεχνία του φανταστικού και του μυστηρίου: Το κάλεσμα του Κθούλου, Η μουσική του Έριχ Ζαν και Το μοντέλο του Πίκμαν. Ενώ στον 2ο τόμο, τα διηγήματα Ο ξένος, Όνειρα στο σπίτι της μάγισσας, Το κτήνος στη σπηλιά  πραγματεύονται την εξερεύνηση του αγνώστου αλλά και του ίδιου του εαυτού, οδηγώντας τον αναγνώστη σε όλο και σκοτεινότερα μονοπάτια…

Η σειρά των Απάντων του H.P. Lovecraft θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Οξύ σε 15 καλαίσθητους τόμους.