Περιπέτεια και δράση στην Αρχαία Ρώμη


Η εκδίκηση του Τίβερη είναι το νέο βιβλίο της σειράς SPQR που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opus Magnum.

Τα βιβλία SPQR γράφηκαν από τον John Maddox Roberts ως σειρά αστυνομικών ιστοριών που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, πλαισιώνονται από ιστορικά υπαρκτά πρόσωπα και εκτυλίσσονται στην Αρχαία Ρώμη, την εποχή της κατάλυσης της Δημοκρατίας. Τα αρχικά SPQR (Senatus Populusque Romanus – Η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης) αποτελούσαν το επίσημο όνομα της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας.

Στα χρόνια της παρακμής της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, οι περιπέτειες του Δέκιου Καικίλιου Μέτελλου τον παρασέρνουν από τη μια άκρη της αυτοκρατορίας μέχρι την άλλη. Η επιδίωξη του Δέκιου να αποδώσει δικαιοσύνη εμπλέκει μερικές από τις ισχυρότερες μορφές της Ρώμης, τόσο ισχυρές που ούτε καν ο Κικέρωνας δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Έτσι πρέπει να στραφεί για βοήθεια σ' έναν εντελώς απίθανο σύμμαχο.

Ο John Maddox Roberts γεννήθηκε στο Οχάιο και μεγάλωσε στο Τέξας, την Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό. Έζησε σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και στη Σκοτία και την Αγγλία. Όταν τον έδιωξαν από το κολέγιο το 1967, κατατάχθηκε στον στρατό και υπηρέτησε για λίγο και στο Βιετνάμ. Το πρώτο βιβλίο της σειράς SPQR, Το τέχνασμα του βασιλέα, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar ως καλύτερο μυθιστόρημα μυστηρίου της χρονιάς.