"Pokemon εσείς; Πραγματικά βιβλία στον δρόμο εμείς", λένε οι (τρελαμένοι) Βέλγοι! Viral το διαδικτυακό κυνήγι βιβλίων.


Αδιαμφισβήτητη η παγκόσμια επιτυχία του Pokemon Go - ίσως δώσει, μάλιστα, την ευκαιρία για εναλλακτικές, ίσως πιο χρήσιμες αναζητήσεις εκεί έξω. Μια διευθύντρια δημοτικού σχολείου στο Βέλγιο, μάλιστα, έπιασε το όνομα και βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό "κυνήγι βιβλίων", αντί για το κυνήγι των Pokemon, συγκεντρώνοντας μάλιστα δεκάδες χιλιάδες παίκτες μέσα σε μόνο λίγες εβδομάδες. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην ομάδα της Γκρεγκουάρ στο Facebook και η ίδια απολαμβάνει την (ανέλπιστη) επιτυχία της...

pokemonbook01.jpg

Στο παιχνίδι της Αβελίν Γκρεγκουάρ παίζεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook που ονομάζεται "Chasseurs de livres" (Κυνηγοί βιβλίων). Οι παίκτες αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος στο οποίο έχουν κρύψει ένα βιβλίο και οι υπόλοιποι ψάχνουν να το βρουν. Ο "συμπαίκτης" που το βρίσκει, το διαβάζει και, όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση του βιβλίου που βρήκε, το "απελευθερώνει" ξανά στη φύση.

Οι κρυμμένοι τίτλοι τοποθετούνται σε διάφορες πόλεις και στην ύπαιθρο του Βελγίου, συχνά τυλιγμένα με πλαστικό για να προφυλάσσονται από τη βροχή.

pokemonbook02.jpg

"Όπως τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετό χώρο για όλα μου τα βιβλία. Καθώς είχα παίξει Pokemon Go με τα παιδιά μου, μου ήρθε η ιδέα να 'απελευθερώσω' τα βιβλία στη φύση", δήλωσε η Γκρεγκουάρ στο Reuters.

pokemonbook03.jpg

Η Γκρεγκουάρ, μάλιστα, σκέφτεται να προχωρήσει κι άλλο την ιδέα της και να δημιουργήσει μια εφαρμογή για το παιγνίδι της.