Καθώς και αξιοσημείωτες ομιλίες


Καθώς και αξιοσημείωτες ομιλίες

 

Σε συγκινητικό κλίμα, με ενδιαφέρουσες και σημαντικές ομιλίες  πολιτικών και συγγραφέων αλλά και αρκετή πολιτική «συνύπαρξη», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα  «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια».

 

Στην παρουσίαση , με «οικοδεσπότη»  τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστο Τεντόμα, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο βουλευτής, Δημοτικός Σύμβουλος και γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, εκπρόσωποι από το δημοσιογραφικό, πολιτικό και δικηγορικό χώρο και δεκάδες φίλοι του συγγραφέα. 

 

Την επιμέλεια και το συντονισμό της παρουσίασης είχαν τα παιδιά του συγγραφέα, η Παυλίνα και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο – εισαγωγή, με αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε το βιβλίο, καθώς πρόκειται για μια – μέχρις ενός σημείου- αληθινή ιστορία και η έμπνευση του προήλθε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του συγγραφέα που τον κράτησε για αρκετές ημέρες στο Λαϊκό Νοσοκομείο το Φθινόπωρο του 2014.

 

Ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρθηκε τόσο στη θεματολογία όσο και στη δομή του βιβλίου, κάνοντας αναφορά και στο σύστημα Υγείας το οποίο γνωρίζει καλά ως πρώην Υπουργός Υγείας. Αναγνώρισε στους ήρωες του βιβλίου πολλούς χαρακτήρες ανθρώπων του σήμερα, οι οποίοι με τη στάση ζωής τους παρασέρνουν σε άσχημα μονοπάτια την κοινωνία μας.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι η ανάγνωση του βιβλίου ήταν γι’ αυτόν βιωματική υπόθεση, έχοντας περάσει πολύ καιρό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όχι ως Υπουργός Υγείας, αλλά βιώνοντας μια σοβαρή ασθένεια της μητέρας του. Ως προς το βιβλίο, το χαρακτήρισε «έτοιμο σενάριο» που θα προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό.

 

Η μοναδική γυναίκα ομιλήτρια της βραδιάς, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σόνια Ζαχαράτου, μετά από μια απολαυστική αναδρομή στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας της με το συγγραφέα, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος του βιβλίου σήμερα. Μίλησε για μιαν «ευφυή  δομή του βιβλίου»  με λόγο « λιτό και περιεκτικό και περιέγραψε το βιβλίο ως « Ένα βιβλίο που δεν θες να αφήσεις, αλλά δεν θέλεις και να τελειώσει».

 

Ο επιμελητής της έκδοσης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας , Στέλιος Κανάκης, με το ιδιαίτερο χιούμορ του αναφέρθηκε στην κοινή τους πορεία από το 1996, για τη σχέση τους, τα 15 βιβλία που «έκαναν» μαζί, για  τα όσα τους χωρίζουν και τα σημαντικά που τελικά τους ενώνουν.

 

Κλείνοντας ,ο Δημήτρης Κωνσταντάρας αιφνιδίασε καλώντας  στο βήμα το Δημήτρη Σιάχο, δημιουργό της σελίδας wincancer.gr ,ένα δυνατό άνθρωπο που μέσα από το προσωπικό του πρόβλημα υγείας, προσπαθεί και καταφέρνει να γίνει έμπνευση και παράδειγμα για όλους.

 

8-parousiasi vivliou 2.jpg