Ή όλοι ή κανείς -Οι Φύλακες του Χρόνου (Ο αιώνιος πόλεμος)


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΤΡΗ

Ή ΟΛΟΙ Ή ΚΑΝΕΙΣ

Σειρά: Ελληνική πεζογραφία
 
Πέντε άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου: Ένας έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει.
Μια αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε.
Ένας αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας.
Πέντε πάμφτωχες πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί.
Ένας γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη.
Πέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που ωστόσο παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα –συχνά ζωής και θανάτου– και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα. Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες.
Με άλλα λόγια θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς.


«Τώρα όμως τα πάντα είναι διαφορετικά. Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Η οδύνη την έχει σκάψει τόσο βαθιά, που καθε¬τί μοιάζει να γκρεμίζεται και να αποκτά άλλη θέση μέσα της με τρομακτική ταχύτητα. Σαν ένα περίπλοκο παζλ που φτιάχνεται ξαφνικά εκ νέου χωρίς καμία δυσκολία μπροστά στα έκπληκτα μάτια της. Σωστά αυτή τη φορά. Και η ίδια στο κέντρο, μία από τις μορφές. Τα κομμάτια που την αποτελούν δεν είναι πλέον τυχαία τοποθετημένα σε ένα ασύνδετο σύνολο. Κοιτάζει την εικόνα της, δεν είναι πια δειλή. Είναι κι εκείνη γενναία! Απόλυτα ικανή να βροντοφωνάξει “Ή όλοι ή κανείς”…»


Η Δέσποινα Μπάτρη γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη Σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης. Ζει και εργάζεται λίγο έξω από την Αθήνα, στον τόπο καταγωγής της. Η συλλογή διηγημάτων Ή όλοι ή κανείς είναι το πρώτο της βιβλίο.


(ISBN: 978-618-03-0062-8, σελ.: 240, τιμή: 12,20 €)Άλεξ Σκάροου
Οι Φύλακες του Χρόνου
Ο αιώνιος πόλεμος

Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

Σειρά: Βιβλία για νέους


Ο Λίαμ Ο’Κόνορ έπρεπε να πεθάνει στο ναυάγιο του Τιτανικού το 1912.
Η Μάντι Κάρτερ έπρεπε να πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.
Η Σαλ Βίκραμ έπρεπε να πεθάνει σε πυρκαγιά το 2029.
Όμως και στους τρεις δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία – να εργαστούν για μια μυστική υπηρεσία που κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή της, με έναν και μοναδικό σκοπό: να μην αφήσουν το ταξίδι στον χρόνο να καταστρέψει την ιστορία…
Ένα τσουνάμι του χρόνου αλλάζει την ιστορία του Αμερικανικού Εμφύλιου πολέμου. Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί τον Λίαμ από το 1831 στο παρόν, ο κόσμος μπαίνει σε επικίνδυνη, χαοτική τροχιά… Αν οι Φύλακες του Χρόνου δεν καταφέρουν να επιστρέψουν τον Λίνκολν στο παρελθόν, ο Αμερικάνικος Εμφύλιος δε θα τελειώσει ποτέ και ο κόσμος θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες ενός αιώνιου πολέμου. Θα μπορέσει η Μάντι να πείσει δύο συνταγματάρχες από τις αντίπαλες πλευρές πως μόνο με αμοιβαία κατάπαυση πυρός θα σωθεί το μέλλον;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
Οι Φύλακες του Χρόνου
Η μέρα του αρπακτικού
Ο Κώδικας της Αποκάλυψης

Ο Άλεξ Σκάροου έπαιζε κιθάρα σε ροκ συγκρότημα. Κατόπιν το γύρισε στη γραφιστική και ύστερα καταπιάστηκε με τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τελικά, μεγάλωσε κι έγινε συγγραφέας. Έτσι έγραψε πολλά πετυχημένα θρίλερ για ενηλίκους, καθώς και σενάρια, αλλά μόνο με τη λογοτεχνία για νέους ένιωσε να διασκεδάζει με την ψυχή του με πολλές από τις κουλ ιδέες που δούλευε όταν σχεδίαζε παιχνίδια. Ζει με την οικογένειά του στο Νόργουιτς.

(Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 14 x 20,5, Σελίδες: 536,
ISBN: 978-960-566-772-6, Τιμή: 15,50 €)