Η φετινή γιορτή βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών από 4 ως τις 15 Ιουνίου


Από τις 4 ως τις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 37η Γιορτή Βιβλίου, που φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης, σε ένα κτίριο εμβληματικό: στο Ωδείο Αθηνών. Δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο μοναδικής αξίας Bauhaus κτίριο όπου στεγάζεται το Ωδείο αλλά και ως σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση με τίτλο «Ανάγνωση 2.0», θα χαράξει μια ανοιχτή, γοητευτική διαδρομή ανάγνωσης στην Αθήνα.

Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Μια δυναμική αστική εμπειρία που εκκινεί από τα βιβλία, συναντά διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, καλεί τους πολίτες σε διαδραστικές εμπειρίες, πάντα με οδηγό τα βιβλία. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών επενδύει στις συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών δεν επιθυμεί απλώς να συνεχίσει έναν αθηναϊκό θεσμό, αλλά να δημιουργήσει ένα παλλόμενο σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, ένα χώρο συνεχών εκπλήξεων και δημιουργίας μέσα από τη συνάντηση των πολιτών με τα βιβλία, τους δημιουργούς και την εκκίνηση νέων αφηγήσεων. Σε εποχές περιδίνησης του πολιτισμού αλλά και της Αθήνας, η 37η Γιορτή Βιβλίου στο Ωδείο Αθηνών μπορεί να γίνει ένας τόπος συνάντησης, διαλόγου και αφύπνισης, ένας τόπος πραγματικής γιορτής για τους Αθηναίους.