Η παράδοση της εταιρείας που ξεκίνησε 25 χρόνια πριν, συνεχίζεται και φέτος.


Την 25ετή της παράδοση συνεχίζει και αυτή τη χρονιά η Pantone, η απόλυτη designing leader στον θαυμαστό κόσμο των χρωμάτων, ανακοινώνοντας το «Χρώμα του 2024». Αυτό δεν θα είναι άλλο από το "Peach Fuzz", με κωδικό 13-1023, που αποτελεί μια απαλή απόχρωση μεταξύ ροζ και πορτοκαλί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω χρώμα προσφέρει μια «τρυφερότητα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα φροντίδας, κοινότητας και συνεργασίας», ενώ ταυτόχρονα προσφέρει «μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση» και «συνδέεται με τη θεραπεία». Η διευθύντρια του ινστιτούτου της Pantone, Leatrice Eiseman, τόνισε μάλιστα ότι το χρώμα της χρονιάς έχει την ικανότητα να προσφέρει άνεση και εσωτερική γαλήνη, επηρεάζοντας την ευημερία και την εσωτερική μας ισορροπία.

Για το 2023, η Pantone είχε διαλέξει το "Viva Magenta 18-1750", που συμβολίζει την ανθεκτικότητα, την αισιοδοξία και την δημιουργικότητα. Το πρώτο Pantone Color of the Year το 1999 ήταν το Pantone 15-4020 Cerulean Blue. Σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό φαινόμενο που σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον και υποδοχή από το παγκόσμιο κοινό, εκφράζοντας την επικρατούσα τάση και διάθεση της παγκόσμιας κοινότητας και πολιτισμού μέσω του χρώματος.