Ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple είχε υπογράψει την επιταγή πριν από 47 χρόνια.


10.000 φορές πάνω από την αξία της πωλήθηκε μια επιταγή της Apple με υπογραφή του Steve Jobs, δημιουργώντας τη viral είδηση των ημερών μετά από δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Η εν λόγω επιταγή χρονολογείται από το 1976 και την υπέγραψε ο Jobs έχοντας κόψει το έγγραφο από την εταιρεία του, Apple Computer Company. Αυτή αφορούσε το ποσό των $4.01 δολαρίων για μια πληρωμή προς τη RadioShack, την πιο γνωστή δηλαδή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ.

Και μπορεί τα 46.063 δολάρια να φαντάζουν πολλά, αυτή δεν είναι όμως καν η πιο ακριβή επιταγή της Apple που έχει δημοπρατηθεί στην ιστορία της. Πιο συγκεκριμένα, η ακριβότερη φαίνεται πως πουλήθηκε τον περασμένο Μάιο για το ποσό των 106.985 δολαρίων και χρονολογούνταν επίσης από το 1976.

Η εν λόγω επιταγή υπογράφηκε στις 23 Ιουλίου του 1976, την εποχή που ο Jobs με τον Steve Wozniak εργάζονταν για την κατασκευή του υπολογιστή Apple-1. Η παραγωγή τους άγγιξε τότε τους 200 Apple-1 υπολογιστές, εκ των οποίων οι 50 πουλήθηκαν στο Byte Shop στην τιμή των $666.66 δολαρίων έκαστος.

Μια ακόμη επιταγή από εκείνη την περίοδο που ανέβηκε σε δημοπρασία φημολογείται ήδη ότι θα ξεπεράσει και αυτή το ποσό των $40.000. Αν λοιπόν σας βρίσκεται κάποιο αναμνηστικό εκείνης της εποχής, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.