Καλά διαβάσατε!


Έναν ολόδικό της αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε η δημοφιλής εταιρεία Doritos – γνωστή για μερικά από τα πιο γευστικά πατατάκια στο εμπόριο παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε ένα καινοτόμο ΑΙ λογισμικό που ονομάζεται "Doritos Silent" και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει mute στον crunchy ήχο, σε περίπτωση που καταναλώνει κανείς Doritos κατά τη διάρκεια ηχητικών ή βίντεο κλήσεων ή όσο παίζει με φίλους στο Discord! Έτσι, η απόλαυση γίνεται πια δίχως τύψεις και ενοχλητικούς θορύβους!

Το Doritos Silent είναι συμβατό με διάφορα μέσα, όπως το Zoom και άλλες πλατφόρμες φωνητικών κλήσεων και λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε υπολογιστές όπου χρησιμοποιούνται ακουστικά για την επικοινωνία του χρήστη.

Η παρουσίαση της Doritos σχετικά με τον νέο αλγόριθμο περιλαμβάνει και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 46% των παικτών δεν βρίσκει ευχάριστο τον ήχο των άλλων ανθρώπων που τρώνε. Σύμφωνα δε με την ίδια παρουσίαση, στις ΗΠΑ, το 30% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το τραγανό φαγητό που καταναλώνουν άλλοι άνθρωποι τους αποσπά από το να παίζουν καλά ή επηρεάζει την απόδοσή τους.

Για τη δημιουργία της εντυπωσιακής AI, μια ομάδα ειδικών κατέγραψε τους ήχους περίπου 500 ατόμων που έτρωγαν Doritos. Αυτές οι ηχογραφήσεις χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την εκπαίδευση ενός αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης, εξοπλίζοντάς τον ώστε να διακρίνει μεταξύ των ήχων της μάσησης και των ανθρώπινων φωνών.

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν το λογισμικό πατώντας εδώ. Και καλή απόλαυση!