Ένα σπάνιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών Omega Sports Apple Computer από τη δεκαετία του '90 πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στο αστρονομικό ποσό


Ένα σπάνιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών Omega Sports Apple Computer από τη δεκαετία του '90 πωλήθηκε πρόσφατα από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στο αστρονομικό ποσό των 50.000 δολαρίων. Τα συλλεκτικά παπούτσια είχαν δοθεί ως δώρο στους προσκεκλημένους μιας εκδήλωσης της Apple, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για το ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα, αυτά προέρχονται από ένα συνέδριο πωλήσεων που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και ως δώρο προοριζόταν μόνο για τους υπαλλήλους της Apple.

Τα αθλητικά παπούτσια φέρουν το λογότυπο της Apple με το ουράνιο τόξο, είναι ανδρικού μεγέθους 44 και συνοδεύονται από ένα επιπλέον σετ κόκκινων κορδονιών.

Παρά το γεγονός ότι είναι καινούργια και στην αρχική τους συσκευασία, τα συγκεκριμένα παπούτσια παρουσιάζουν και κάποια σημάδια φθοράς που σχετίζονται με την ηλικία τους, όπως περιγράφεται στην καταχώριση του οίκου Sotheby's. Η φθορά δεν είναι άλλη από το χαρακτηριστικό κιτρίνισμα γύρω από τις σόλες, αλλά και ατέλειες σε ορισμένα σημεία κόλλησης.

Οι δημοπρασίες σπάνιων αντικειμένων της Apple έχουν αποφέρει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακά ποσά στους οίκους που τις αναλαμβάνουν. Ένας σπάνιος υπολογιστής Apple-1 πωλήθηκε χαρακτηριστικά για 458.711 δολάρια σε δημοπρασία το 2020, ενώ και τα κινητά τηλέφωνα πρώτης γενιάς της εταιρίας σπάνε διαρκώς το ένα μετά το άλλο ρεκόρ.