Με κόστος $4 δισεκατομμυρίων, το project MOON υπολογίζεται πως θα προσελκύσει 2.5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως


Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες ανακοίνωσε το Ντουμπάι ότι πρόκειται να αποκτήσει σύντομα. Ο λόγος για μια γιγαντιαία ρέπλικα της Σελήνης, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης με σκοπό να τονώσει την οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μέσω του τουρισμού. Το project MOON υπολογίζεται πως θα κοστίσει $4 δισεκατομμύρια και είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης ενός Καναδού επιχειρηματία, του Michael Henderson.

Η κατασκευή θα έχει την εμφάνιση της Σελήνης με ύψος 274 μέτρων και θα στηρίζεται πάνω σε ένα άλλο κτίριο, 30 μέτρων. Το εσωτερικό της Σελήνης θα είναι ένα τεράστιο ξενοδοχείο με 4.000 δωμάτια, ενώ θα φιλοξενεί επίσης ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 10.000 ατόμων, ένα νυχτερινό κλαμπ και ένα luxurious spa. Το highlight ωστόσο της κατασκευής δεν είναι άλλο από μια λεπτομερώς σχεδιασμένη «σεληνιακή αποικία», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την εμπειρία μιας προσομοιωμένης βόλτας στο φεγγάρι.

https://www.instagram.com/p/Clh2tu3B9CQ/

Το MOON Dubai υπολογίζεται πως θα προσελκύσει 2.5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, διπλασιάζοντας τον τουρισμό ενός ήδη αρκετά τουριστικού Ντουμπάι, δίνοντας παράλληλα μια ώθηση αναπτυξιακής τροχιάς και άλλους τομείς, όπως αυτοί των υποδομών, των μεταφορών, της ενέργειας, της τεχνολογίας και των εκθέσεων με αντικείμενο την τέχνη.

https://www.instagram.com/p/CVtObdovq1H/

https://www.instagram.com/p/CXUfJwDhIbM/

https://www.instagram.com/p/CWQx6x_LMJC/

https://www.instagram.com/p/CUeJHVNtMcG/