Να πώς θα αποφύγεις το να εκτίθεσαι ξανά και ξανά σε αναμνήσεις του παρελθόντος που ιδανικά θα ήθελες να ξεχάσεις


Τα Facebook Memories είναι ωραία όταν μας κάνουν να χαμογελάμε ή και να cringe-άρουμε με πράγματα που κάναμε/γράφαμε με την παρέα μας στο παρελθόν, μπορούν όμως να μας φέρουν και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν ανασύρουν φωτογραφίες ή άλλου είδους αναρτήσεις μας με ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή μας ή από περιόδους που γενικά θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω μας.

Αυτό που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, ωστόσο, είναι ότι τα Facebook Memories αποτελούν ένα feature της πλατφόρμας το οποίο μπορούμε να αποφύγουμε, κάνοντας ένα απλό customize στα Facebook settings για να «κρυφτεί». Να λοιπόν πώς θα το κάνεις, για να απαλλαγείς από αναμνήσεις που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση και σε στενοχωρούν.

Πώς θα απενεργοποιήσεις τα Facebook Memories βήμα βήμα:

  1. Άνοιξε το Facebook app στο κινητό σου.

 

  1. Πάτα το Menu button στη δεξιά γωνία της εικόνας προς τα κάτω.

 

  1. Πάτο το Memories.

 

  1. Πάτο το Gear εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία για να έχεις πρόσβαση στα Memories Settings.

 

  1. Επίλεξε ανάμεσα στο All Memories, Highlights ή None. Το All Memories σημαίνει ότι το Facebook θα σου δείχνει όλες σου τις αναμνήσεις από εκείνη την ημέρα στο παρελθόν, ενώ το Highlights θα δείχνει special videos και collections. Το None όπως εύκολα κατανοείς σημαίνει ότι καταργούνται όλα τα notifications από τα memories.

Αν θες να κάνεις τα πράγματα ακόμη πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις hide στα memories με συγκεκριμένους χρήστες. Για να το κάνεις αυτό, απλά ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και πάτα το People στο Memories Settings page. Πληκτρολόγησε εκεί το όνομα του χρήστη που θέλεις να αποφύγεις και οι επιλογές σου θα σωθούν αυτόματα, χωρίς εκείνος να ενημερωθεί με κάποιο τρόπο.

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις το Dates στο Memories Settings page, ώστε να κάνεις hide σε αναμνήσεις συγκεκριμένων ημερών και ολόκληρων περιόδων που εσύ θα ορίσεις. Όταν συμπληρώσεις το χρονικό περιθώριο που επιθυμείς, απλώς πάτα Done και μετά Save.