Δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ, όπως αυτή γυρίστηκε από το WhatsApp


Τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα από την Οδύσσεια του Ομήρου εξιστορεί η νέα, 12λεπτη ταινία, Νaija Odyssey, την οποία και γύρισε το WhatsApp

Σε μια άκρως συγκινητική παραγωγή, ο Greek Freak μιλάει για τις πρώτες του μέρες στο Μιλγουόκι που του έλειπε η οικογένειά του και στη συνέχεια γυρίζει πίσω στις αναμνήσεις του στα Σεπόλια ως παιδί που αντιμετωπίστηκε τότε ως ξένο στην πατρίδα του.

«Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός. Στην Νιγηρία ήμουν Έλληνας. Ζούσα στην μέση. Ανάμεσα σε δύο χώρες, δύο ταυτότητες. Δεν είχα κάτι να με δένει με το σπίτι. Μου δίδαξαν να βρίσκω δύναμη στις ρίζες μου» αναφέρει ο ίδιος.

Η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, ενώ σε αυτήν παρουσιάζονται πολλαπλές  αναφορές στην Ελλάδα και τη Νιγηρία. «Στα Γιορούμπα, το όνομά μου, ‘Αντετοκούνμπο’, σημαίνει ότι το στέμμα γύρισε από το εξωτερικό. Θέλω να μείνω πιστός στο όνομά μου, θέλω οι άνθρωποί μου να με δουν» αναφέρει σχετικά ο επιτυχημένος μπασκετμπολίστας.

«Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι ανάμεσα σε κόσμους, κουλτούρες. Αυτό που είμαι, είναι μεγαλύτερο από ένα πράγμα, μία χώρα, μία ιδέα. Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν, κάθε άτομο που μου είπε ότι είναι εντάξει να είμαι στην μέση. Μπορώ να είμαι Έλληνας και Νιγηριανός. Μπορώ να ανήκω σε περισσότερες από μία κοινότητες. Περισσότερα από ένα σπίτια». Και αυτό είναι που κρατάμε από την ιστορία ενός από τους σημαντικότερους αθλητές όλων των εποχών, τόσο για την Ελλάδα και τη Νιγηρία, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε την συγκινητική ταινία εδώ: