R.I.P. Αμερικανικό Όνειρο


Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σπίτι ακόμη και στο φανταστικό σύμπαν σειρών όπως οι Simpsons; Την απορία θα σας λύσει μια αμερικανική εταιρία real estate, η οποία υπολόγισε με βάση τη σημερινή αγορά ακινήτων στα πόσα χρήματα κοστολογείται η οικία της αγαπημένης μας μεσοαστικής οικογένειας από το Springfield.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία Garretts Real Estate Group, η οποία έλαβε υπόψη της τα σχέδια του σπιτιού, τις κοντινές ατραξιόν και γενικά την περιοχή στην οποία κατοικούν οι Simpsons, το σπίτι τους φαίνεται πως θα κόστιζε στη σημερινή αγορά ακινήτων 449,900$!

Το γεγονός αυτό καθιστά την αγορά του σήμερα από μια οικογένεια σαν αυτή των Simpsons αδύνατη στην πραγματικότητα, αν σκεφτούμε ότι σύμφωνα με το paycheck του Homer Simpson, το οποίο έγινε γνωστό σε ένα επεισόδιο της σειράς του 1996, αυτός έβγαζε το πολύ 25.000$ τον χρόνο από τη δουλειά του. Με τις σημερινές ανατιμήσεις το ποσό ανέρχεται σε περίπου 50.000$ τον χρόνο, που και πάλι ωστόσο κρίνεται ανεπαρκές ώστε να αγοράσει, αλλά και να συντηρήσει ένα τέτοιο σπίτι για την οικογένειά του.

Φανταστείτε να πλήρωναν και ΕΝΦΙΑ στις ΗΠΑ…