«Η Βιέννη και οι καλλιτεχνικοί της οργανισμοί είναι τα νεότερα θύματα ενός νέου κύματος σεμνοτυφίας»


Με το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο OnlyFans απάντησαν τα μουσεία και οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί της πόλης της Βιέννης, μετά από μια σειρά από bans που έχουν υποστεί στα κοινωνικά δίκτυα για τη δημοσίευση γυμνών.

Η ιδέα για αυτήν την εμπνευσμένη απάντηση από την πλευρά τους προέκυψε τον Ιούλιο του 2021, όταν το Μουσείο Albertina εκδιώχθηκε από το TikTok μετά την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών του Ιάπωνα καλλιτέχνη, Nobuyoshi Araki. Έτσι, το σύνολο των μουσείων της πόλης, όπως και άλλοι καλλιτεχνικοί οργανισμοί προχώρησαν στο άνοιγμα του λογαριασμού Vienna Strips στην πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου OnlyFans, σαν έξυπνη απάντηση στον αποκλεισμό τους από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Η μάχη ενάντια στη λογοκρισία είναι ακόμη υπαρκτή: με την άνοδο της χρήσης των κοινωνικών δικτύων, αυτού του είδους οι αποκλεισμοί βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο. Μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων όπως το Instagram και το Facebook απαγορεύουν το γυμνό. Η Βιέννη και οι καλλιτεχνικοί της οργανισμοί είναι τα νεότερα θύματα ενός νέου κύματος σεμνοτυφίας» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση.

Το Vienna Strips στο OnlyFans αναρτά εικόνες που απεικονίζουν από αρχαία αγάλματα μέχρι έργα των Schiele, Peter Paul Rubens, Richard Gerstl, Koloman Moser, Amedeo Modigliani και άλλων.

Η ίδια η πόλη της Βιέννης δημοσίευσε και ένα διαφημιστικό video για το OnlyFans account: