Όσο επεκτείνουμε την προσωπική μας σεξουαλική εκπαίδευση, τόσο αυξάνεται κι ερωτική απόλαυση


Δεν χρειαζόταν μια τηλεοπτική σειρά για να μας βάλει στο τριπάκι να σκεφτούμε ή να αναρωτηθούμε σοβαρά κάποια πράγματα που αφορούν την ερωτική μας ζωή, ωστόσο το Sex / Life είναι η τελευταία μας τρέλα στο Netflix και μας κάνει να σκεφτόμαστε περισσότερο ... αχμ ... τη σεξουαλική μας ζωή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη δική σου - είτε μέσω παιχνιδιών είτε με νέες θέσεις - αλλά πώς ξέρετε τι πραγματικά λειτουργεί καλύτερα για σένα; Την απάντηση αυτή έρχεται να καλύψει ένα ημερολόγιο της σεξουαλικής σου ζωής. Μην το γελάς!

Ίσως είσαι σε μια σχέση και αφού το αρχικό πάθος ξεφούσκωσε στην καραντίνα, η σεξουαλική σου ζωή έχει λίγο λιγότερο συναρπαστική. Ή ίσως τα πράγματα με το ταίρι σου να έχουν γίνει λόγω του ότι είστε πολλά χρόνια μαζί, και ψάχνετε έναν τρόπο να καρυκεύσετε λίγο τα πράγματα. Επιπλέον, ακόμα κι αν θέλεις να βελτιώσεις τη δική σου σόλο απόλαυση, υπάρχουν επίσης πολλά οφέλη στη διατήρηση ενός ημερολογίου σεξ.

Σε τελική ανάλυση αφορά τη δική σου απόλαυση και να εξοικειωθείς καλύτερα με το πώς αισθάνεσαι για τη σεξουαλική σου ζωή.

Τι σημαίνει στην πράξη να κρατάς σεξουαλικό ημερολόγιο;

Το ημερολόγιο συνιστάται συχνά ως ένας τρόπος να σε πάει προς τα μέσα, να σε κάνει να αναστοχαστείς ή ακόμα και να αφήσεις τις ανησυχίες και τις καταστάσεις να ηρεμήσουν. Ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι για τη σεξουαλική σου ζωή, ένα ημερολόγιο μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να έρθεις σε επαφή με τις αληθινές ανάγκες και επιθυμίες σου.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, δεδομένου ότι συνήθως νιώθουμε άνετα να μιλάμε για σεξ ελαφρά μεθυσμένοι σε έναν αξιόπιστο φίλο, αλλά σκεφτείτε πόσο απελευθερωτικό θα μπορούσε να είναι να έχεις ένα ασφαλές μέρος όπου θα καταγράφεις τις πιο ειλικρινείς και πιο μύχιες σκέψεις σου για τις εμπειρίες της ερωτικής σου ζωής. Πόσο συχνά μοιράζεσαι τις ακριβείς λεπτομέρειες της σεξουαλικής σου ζωής; Ας είμαστε αληθινοί, το πραγματικό σεξ σπάνια είναι ο τρόπος που φαίνεται στις οθόνες μας (συμπεριλαμβανομένου και των τηλεοπτικών σειρών ή ταινιών). Είναι εύκολο να αισθάνεσαι ότι οι εμπειρίες σου δεν είναι «φυσιολογικές», ανεξάρτητα από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

https://www.instagram.com/p/CKraxq2jIn2/

Το ημερολόγιο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία για την εξωτερίκευση, την οικοδόμηση της αυτογνωσίας και τη συνειδητοποίηση για εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα.

Το να γράφεις στον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο μπορεί επίσης να σου επισημάνει πού μπορείς να κάνεις ορισμένες κρίσεις, υποθέσεις ή ιδέες, οι οποίες όταν πρόκειται για το σεξ μπορεί να έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη σεξουαλική σου ζωή και απόλαυση, ή καθώς το ξαναδιαβάζεις στη συνέχεια μπορεί να επισημάνει ορισμένους από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να σε επηρεάζουν σεξουαλικά.

https://www.instagram.com/p/CP13gmLJA_3/

Ένα ημερολόγιο είναι ένας ιδιωτικός τρόπος για την καταγραφή αυτών των σκέψεων, κάτι που μπορεί ακόμη και να διευκολύνει την συζήτηση για αυτές αργότερα με τον σύντροφό ή τον φίλο σας. Ή απλώς κράτησέ το για τον εαυτό σου - με έναν διασκεδαστικό τρόπο, θα είναι σαν ένα μικρό ημερολόγιο των σεξουαλικών σου περιπετειών.

Μπορεί να ωφελήσει και τους single;

Περάσαμε τον περασμένο χρόνο σε απομόνωση και για μερικούς μεμονωμένους ανθρώπους, η ιδέα να επιστρέψουν σε μια ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι τρομακτική. Το ημερολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς τις σκέψεις σου σχετικά με το σεξ, καθώς και την ίδια την πράξη.

Η επεξεργασία, η εξωτερίκευση και η εξερεύνηση των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σεξ που μπορεί να νιώθεις ότι είναι πιο δύσκολο να το συζητήσεις με άλλους, μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις πού είσαι και τι έχεις ανάγκη.

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείς ένα σεξουαλικό ημερολόγιο είναι μοναδικός για σένα - δεν είναι συνταγογραφημένος. Για άλλους μπορεί επίσης να προσφέρει μια μορφή αυτο-σεξουαλικής εκπαίδευσης, να μαθαίνει για τον εαυτό του και τι του αρέσει και δεν του αρέσει με τρόπο που δεν περιλαμβάνει απαραίτητα κάποιον σύντροφο.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις;

Μπορείς να το ξεκινήσεις όποτε θες αλλά όχι αμέσως μετά το σεξ, καθώς έχετε και τον σύντροφό σας και τις σκέψεις και τα συναισθήματά του να ανταποκριθούν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχίες για αυτά που γράφετε – δεν θα ήταν ιδανικό.

https://www.instagram.com/p/COy6JJqpX4Z/

Τι πρέπει να θυμάσαι ενώ γράφεις;

Η πράξη του να κρατάς ημερολόγιο προορίζεται να είναι ουσιαστικά χρήσιμη, αντί να είναι ένα ακόμη εργαλείο για να επικρίνει κανείς τον εαυτό του.

Ο στόχος αυτού του τύπου ημερολογίου δεν είναι να κρίνουμε την απόδοση ή έναν τρόπο αξιολόγησης του εαυτού σου, είναι ένα μέσο προβληματισμού και ικανότητας να μάθεις και να επεξεργαστείς τον εαυτό σου. Αναζητώντας αντικειμενικούς τρόπους για να το δοκιμάσεις και να το αξιολογήσεις για να δεις πώς το κάνεις.

Θα ήταν χρήσιμο να παρατηρήσεις πώς αισθάνεσαι όταν το γράφεις, και τι σκέψεις σου δημιουργούνται προκειμένου να μάθεις τι λειτουργεί για σένα σεξουαλικά και τι δεν όχι. Αυτό δεν αφορά μόνο τη φυσική διαδικασία, αλλά και το τι σημαίνει σε σένα συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Χρειάζεται να το ξαναδιαβάζεις;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από σένα και θα διαφέρει ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείς το ημερολόγιο. Μερικοί άνθρωποι δεν θα θέλουν να κοιτάξουν πίσω, άλλοι μπορεί ακόμη και να βρουν κάποια απόλαυση να το κάνουν.

Εφόσον χρησιμοποιείς το ημερολόγιο με μη ανταγωνιστικό τρόπο και ως εργαλείο για μάθηση, πιθανότατα θα βοηθήσει τη σεξουαλική σου ευεξία. Όταν αισθάνεσαι ότι γνωρίζεις περισσότερα, μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση περισσότερης αυτοπεποίθησης και όταν πρόκειται για τη σεξουαλική σου ζωή, αυτό μπορεί να είναι πραγματικά θετικό.

Πηγή