Ο φωτογραφικός διαγωνισμός για τα «τα κορίτσια δεν κολυμπούν» έγινε viral και συγκινεί

Οι φωτογραφίες με τα κορίτσια που επιπλέεουν στον Ινδικό Ωκεανό είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ο κόσμος μας έχει τα φώτα να γίνει πιο ελεύθερος

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων η εικόνα κοριτσιών να τεντώνουν τα χέρια τους μέσα στο νερό απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο πάνω από το σώμα τους, όμως για τα κορίτσια της Ζανζιβάρης αυτό δεν είναι. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Panje Project κατάφερε κι έγινε viral μέσα από ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό πρότζεκτ που οργάνωσε, στόχος του οποίου ήταν να ακυρώσει όλα τα ταμπού πως «τα κορίτσια δεν κολυμπούν». 

Ο τρομακτικός αριθμός των πνιγμών από τη μία και ο κοινωνικός παραγκωνισμός των κοριτσιών της Ζανζιβάρης ήταν οι λόγοι που ο οργανισμός αποφάσισε να χαρίσει burkinis σε όλες αφήνοντας το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια τους ακάλυπτα με σκοπό να μάθουν να επιβιώνουν μέσα στο νερό. Οι φωτογραφίες με τα κορίτσια που επιπλέεουν στον Ινδικό Ωκεανό στην ακτή της Ζανζιβάρης είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι ο κόσμος μας έχει τα φώτα να γίνει πιο ελεύθερος αρκεί να κινητοποιηθούμε.

«Ήταν εκπληκτικό το να βλέπεις τις εκφράσεις του προσώπου τους και τη αλλαγή στη γλώσσα του σώματος από τον απόλυτο φόβο και την απόλυτη απροθυμία στην αυτοπεποίθηση και τη χαρά» σχολίασε η φωτογράφος της αποστολής Anna Boyiazis.

aaskt.jpg

Anna Boyiazis 

aaaswr.webp

Anna Boyiazis 

aaass.webp

Anna Boyiazis 

aaswm.jpg

Anna Boyiazis