Το 2021 η γλυπτική συναντιέται με τη τέχνη του τατουάζ

Ο Fabio Viale κάνει τέχνη για όσους έχουν πραγματικά ανοιχτά μάτια

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Το πρώτο πράγμα που αναρωτιέται κανείς βλέποντας τα έργα του είναι «τι γυρεύει ένα τατουάζ μανίκι πάνω σε ένα γλυπτό»; Ο Fabio Viale ζει στο Τορίνο στην Ιταλία και έχει δώσει άλλη διάσταση στη τέχνη του τατουάζ. Τα γλυπτά του δεν διαφέρουν σε κάτι από αυτά που έχει συνηθίσει το μάτι μας, παραμόνο φέρουν πάνω τους τατουάζ. Κάτι που δημιουργεί αμφίρροπα συναισθήματα ίσως για κάποιους και μόνο δέος για όσους πραγματικά έχουν ανοιχτά μάτια να δουν.

Το επόμενο που αναρωτιέται κανείς μένοντας για παραπάνω από δέκα λεπτά στο προφίλ του είναι πώς καταφέρνει και σχεδιάζει πάνω στα γλυπτά. Ο Fabio σε συνέντευξή του στο bored panda έλυσε και αυτόν τον γρίφο εξηγόντας πως: «Έχω χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές σε συνεργασία με χημικά κέντρα, αλλά η διαδικασία που χρησιμοποιώ βασίζεται απλώς στη διείσδυση της χρωστικής στο πρώτο χιλιοστό της επιφάνειας».

Το ανορθόδοξο είναι κύριο χαρακτηριστικό των έργων του αφού το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμασταν ποτέ θα ήταν σχεδιασμένα φίδια, νεκροκεφαλές, σταυρούς πάνω σε γλυπτά. Παρόλα αυτά, και εκεί αποδεικνύεται η αφοσίωση του εν λόγω καλλιτέχνη, το αποτέλεσμα μόνο παράταιρο δεν είναι. Για άλλη μία φορά φανερώνεται ο ανατρετπικός χαρακτήρας της τέχνης και η κατάργηση κάθε ορίου. Είναι σίγουρο βλέποντας τα έργα του Fabio ότι είναι εντελώς άσκοπο από μέρους μας να προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν ακριβή ορισμό της τέχνης, τελικά μας αποκαλύπτεται πάντα η ίδια.

aahrls.jpg

 

aacn.jpg

 

aaflw.jpg

 

aasnk.jpg

 

aacrl.jpg

 

aaklsp.jpg

 

aabh.jpg

 

aaeksa.jpg

 

aantr.jpg