Μαθήματα αγάπης και ευτυχισμένης σχέσης από τη Meryl Streep και τον 40 ετών γάμο της


Η Meryl Streep είναι από τις πιο διάσημες και πιο αγαπητές ηθοποιούς, με ρεκόρ ως προς τις 21 υποψηφιότητές της για Όσκαρ, αλλά ένα πράγμα που ίσως να μη γνωρίζεις γι' αυτήν είναι ότι είναι παντρεμένη με τον γλύπτη Don Gummer για περισσότερα από σαράντα χρόνια!

Ποιες είναι μερικές από τις συμβουλές της σχετικά με τη διατήρηση μιας σχέσης να είναι ισχυρή; Εδώ είναι τέσσερα από αυτά!

«Δεν υπάρχει κάποια στρατηγική για να ερωτευτείς ή να σε ερωτευτούν, έτσι δεν είναι. Δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Οι άνθρωποι μπορεί να σε αγαπήσουν αλλά μπορείς και να σε εξαπατήσουν και μια στρατηγική δεν έχει αποτέλεσμα γιατί δεν μπορείς να προβλέψεις πώς εξελίσσονται αυτά τα πράγματα. Το να ερωτεύεσαι είναι μια διαδοχή πράξεων».

Κάτι που πρέπει να μάθεις νωρίς στη ζωή είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να ερωτευτείς ένα άλλο άτομο. Ακόμα κι αν μπορεί να μοιάζετε με το τέλειο ζευγάρι με κάποιον άλλο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις χημεία με αυτό το άτομο ή ότι έχετε όντως κάτι κοινό.

Δεν ξέρεις ποτέ πότε θα έρθει η αγάπη, και έτσι πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου ανοιχτό σε αυτήν την αγάπη, όποτε κι αν εμφανιστεί. Μην προσπαθήσετε να το προγραμματίσετε. Μην προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις κόλπα και στρατηγικές. Η Meryl Streep έχει δίκιο στο ότι δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις την αγάπη. Δεν μπορείς να προβλέψεις από πού θα προέλθει και πώς μπορεί τελικά να ανθίσει. Δεν έψαχνε την αγάπη όταν φίλησε τον Don Gummer στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εκείνη την εποχή είχε ξεπεράσει την τραγική απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, και χρειαζόταν ανθρώπους που θα την φρόντιζαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά βρήκε αγάπη όταν την περίμενε λιγότερο, και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα.

https://www.instagram.com/p/kZtmZ_RoZW/

«Η εμμονή είναι ένα ελκυστικό πράγμα. Οι άνθρωποι που πραγματικά, πραγματικά ενδιαφέρονται και είναι καλοί σε ένα πράγμα, είναι έξυπνοι είναι ελκυστικοί».

Κάτι που θα βελτιώσει τη σχέση σου είναι να βρεις κάποιον που να είναι έξυπνος, σίγουρος, αλλά και κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και είναι καλός σε ένα πράγμα στη ζωή του. Δεν χρειάζεται να είναι δέκα πράγματα στα οποία να είναι καλός. Δεν χρειάζεται να έχει χίλια ενδιαφέροντα. Αλλά όσο υπάρχει ένα πράγμα εκεί έξω που του αρέσει να κάνει με πάθος και είναι καλός σε αυτό, τότε αρκεί!

Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κι εσύ ενδιαφέρεσαι και αγαπάς κάτι με πάθος. Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο πράγμα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι καλύτερο και για τους δυο σας μακροπρόθεσμα όταν δεν είναι το ίδιο πράγμα. Όταν δίνετε ο ένας στον άλλο χρόνο και χώρο για να ακολουθήσετε αυτό που αγαπάτε, τότε είναι που μια σχέση μπορεί πραγματικά να αναπτυχθεί. Τότε μπορείτε να βρίσκεστε τη νύχτα και να ανταλλάσσετε ιστορίες για πώς περάσατε την ημέρα σας, τι μάθατε εκείνη την ημέρα και τι καταφέρατε.

Δεν θέλετε να είστε με κάποιον που δεν έχει εμμονή, που δεν έχει καμία φιλοδοξία, κανένα ενδιαφέρον για κάτι που δίνει στη ζωή του κάποιο νόημα. Η απάθεια είναι θάνατος σε οποιαδήποτε σχέση και το να είσαι με κάποιον που δεν έχει αυτό το πράγμα που τους δίνει λίγη φωτιά στην ψυχή τους δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά.

Μπορείς, λοιπόν, να συμφωνήσεις με τη Meryl Streep ότι η εμμονή, με αυτή την έννοια του πάθους, μπορεί απολύτως να είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό. «Ο σύντροφός μου είναι πολύ καλός στη δουλειά του, είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει και το λατρεύω γι 'αυτόν. Λατρεύει αυτό που κάνει, και αυτό τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για μένα κάθε μέρα. Του δίνω τον χρόνο να ακολουθήσει αυτό που αγαπά, με τον ίδιο τρόπο που μου δίνει τον χρόνο να επικεντρωθώ στα δικά μου πράγματα. Όταν τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας έχετε χρόνο κάθε μέρα να επιδιώξετε αυτό που σας ενδιαφέρει, προχωράτε σε μια επιτυχημένη σχέση».

«Η οικογένειά μου πραγματικά έρχεται πρώτη. Είναι πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα».

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσεις τη σχέση σου είναι το να δίνεις πάντα προτεραιότητα στην οικογένειά σου. Αυτή η οικογένεια μπορεί να είναι η άμεση οικογένειά σου, όπως οι γονείς σας ή τα αδέλφια σας ή τα παιδιά σας. Και αυτή η οικογένεια μπορεί επίσης να σημαίνει μόνο τον σύντροφό σου. Σε έναν τέλειο κόσμο, σημαίνει και τα δύο. Ναι, θέλεις χρόνο για τον εαυτό σου. Ναι, θέλεις χρόνο να ακολουθήσεις τα πάθη σου.

Όμως, η προτεραιότητα της οικογένειάς σου είναι ένας όμορφος τρόπος για να ζήσεις τη ζωή σου και είναι σίγουρα ένας τρόπος να βελτιώσεις τη σχέση σου. Δεν επιλέγουμε την οικογένειά μας και δεν θα είσαι πάντα σε θέση να βρεθείς με όλους. Τα πράγματα μπορεί να είναι τεταμένα κατά καιρούς, και λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ίσως να μην μπορείς να δεις όλους όσους θέλεις με τόση συχνότητα όπως κάποτε.

https://www.instagram.com/p/BgmBQ_PFsOz/

Ωστόσο, η οικογένεια θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου που βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείς να χαθείς στην καθημερινότητά σου όταν έχεις ξεχάσεις από πού ήρθες και έχεις ξεχάσει τους ανθρώπους που ήταν εκεί για σένα εκείνες τις στιγμές που τους χρειαζόσουν περισσότερο. Η Meryl Streep είναι ευλογημένη με τέσσερα παιδιά και παρά την τεράστια επιτυχία της στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ήταν πάντα σε θέση να τα βάζει πρώτα, μαζί με τον σύζυγό της.

Οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνεις, προσπάθησε να δώσεις προτεραιότητα στην οικογένειά σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Προγραμμάτισε να έχεις μια σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς σου. Επιδίωξε να είσαι εκεί για όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς. Εάν η κύρια οικογένειά σου αυτή τη στιγμή είναι ο σύντροφός σου, να είσαι εκεί όσο μπορείς. Αλλά όσο περισσότερα μέλη της οικογένειας στη ζωή σου έρχονται πρώτα, τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερη αγάπη αφήνεις να γεμίσει τη ζωή σου, τόσο περισσότερο η σχέση σου θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

«Πρώτα απ’ όλους, θα ευχαριστήσω τον Ντον, γιατί όταν ευχαριστείς τον σύζυγό σου στο τέλος της ομιλίας σου τον παίζουν με τη μουσική υπόκρουση και δεν ακούγεται καθαρά και θέλω να γνωρίζει ότι είναι ό,τι εκτιμώ περισσότερο στη ζωή μου, όλα όσα μου έχει δώσει».

Έτσι ξεκίνησε η Meryl Streep την ομιλία αποδοχής της για το Όσκαρ του 2012 και είναι μια στιγμή που έχει γράψει ιστορία. Κέρδισε το Όσκαρ για την θαυμάσια ερμηνεία της στο The Iron Lady και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει να απαριθμεί τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε στην ταινία. Αντί για αυτό, εστίασε αμέσως στον άνδρα με τον οποίο είχε μοιραστεί τη ζωή της και με τον οποίο πίστευε ότι της είχε δώσει όλα όσα εκτιμούσε περισσότερο στη ζωή της. Αγαπάει να είναι ηθοποιός, φυσικά, είναι η εμμονή και το πάθος της που της δίνει την απόλυτη εκπλήρωση. Αλλά είναι ο σύζυγός της Ντον που της έχει δώσει ό,τι πάντα ήθελε, και μετά μερικά.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη σχέση σου, ειδικά καθώς τα χρόνια αρχίζουν να περνούν όλο και πιο γρήγορα. Θέλετε να είστε εκεί ο ένας για τον άλλον, να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, να δίνετε ο ένας στον άλλο χώρο για να ακολουθήσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, όπως κάνουν η Meryl Streep και ο Don Gummer. Φανταστείτε εάν ο Don Gummer ήθελε η γυναίκα του να μείνει στο σπίτι περισσότερο και να μην κάνει τόσες πολλές ταινίες, να μην δουλεύει τόσο πολύ. Μάλλον ο γάμος τους να μην διαρκούσε τόσο πολύ. Την άφησε από την αρχή να ακολουθήσει τις φιλοδοξίες της ακόμη και όταν είχε τέσσερα παιδιά στο σπίτι, και χρειάζεται ένας πραγματικός σύντροφος για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο.

https://www.instagram.com/p/BjAxp3BhkTa/

Φαίνεται λοιπόν σκόπιμο να ευχαριστήσει τον άντρα της πρώτο όταν κέρδισε το τελευταίο της Όσκαρ, γιατί, παρά τα βραβεία, τις διακρίσεις και την τέλεια καριέρα, τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία χωρίς αυτόν. Θέλεις να έχεις κάποιον στη ζωή σου που να το κάνει αυτό και για σένα. Κάποιον που ανυπομονείς να περνάς χρόνο μαζί του κάθε μέρα. Κάποιον με τον οποίο θα σου αρέσει να μιλάς και να μοιράζεσαι ιστορίες, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί. Βρες κάποιον που να σου δίνει συγκινήσεις, που να σε εκπλήσσει, που να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή μέρα με τη μέρα, κάθε μέρα.

Και πάνω απ’ όλα, βρες κάποιον που να σου επιτρέπει να ακολουθείς αυτό που αγαπάς. Αυτό είναι το κλειδί, πιστεύω, για μια πραγματικά επιτυχημένη σχέση.

Πηγή