Στροφή στο «ευ ζην», μακριά από μπέργκερ, δυνατά ντεσιμπέλ και ανασφάλειες


Το πρώτο σημάδι ήταν από τα πιο τρομακτικά αφού γρήγορα μέτρησες πάνω από εφτά άσπρες τρίχες στους κροτάφους σου, μετά ακολούθησαν τα πρώτα συμπτώματα αυχενικού συνδρόμου και αργότερα κατάλαβες ότι τα δυνατά ντεσιμπέλ έπαψαν να είναι το πάθος σου. Διάβασες όλα τα άρθρα με θέμα όσα πρέπει να έχεις να κάνει πριν σκαρφαλώσεις τον μαγικό αριθμό «τριάντα» και όλα όσα σε περιμένουν ή κόβονται μετά από αυτά. Για πολλούς millennials οι φρίκες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη όσο ανέβαιναν κεράκια αφού είχαν σβήσει τα πρώτα άντα και αυτό το ξέρεις καλά εσύ που το έχεις ζήσει και ακόμη...ανεβαίνεις.

Θα έχεις παρατηρήσει όμως πως παρά τις αναμφισβήτητα πιο ευαίσθητες αρθρώσεις σου, παρά τη γκρίνια που σε διακατέχει όταν ακούς τσιρίδες σε παραλίες και την τάση σου να προτιμάς όσπρια αντί για μπέργκερ έχεις κερδίσει σε άλλους τομείς. Είναι αλήθεια ότι οι μικρότερες ηλικίες κερδίζουν σε ανασφάλειες και διάφορα φανταστικά δημιουργήματα (κόμπλεξ) από ό,τι οι πιο ταξιδεμένοι στο χρόνο. Εσύ, που πια έχεις ανέβει σκάλες ηλικιακά και δεν απέχεις τόσο από τα 22 αλλά ταυτόχρονα σου φαίνονται τόσο μακρινά, έχεις ξεμπερδέψει με όλο το συρφετό από φοβίες, εμμονές και άλλες τέτοιες καταστάσεις που μόνο πίσω σε κρατούσαν σ' αυτές τις ηλικίες. 

Η άποψη που κυκλοφορεί πως μεγαλώνοντας αγκαλιάζουμε περισσότερο τον εαυτό μας αναγνωρίζοντας περισσότερο τα θετικά μας στοιχεία και αποδεχόμενοι τα στραβά μας, είναι αλήθεια και ευτυχώς κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, η αποδοχή μαζί με αυτή και η απελευθέρωση. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην εφηβική του ηλικία δεν τολμούσε καν να ξεστομίσει τ' όνομα αυτού/ αυτής που του/ της άρεσε, ότι στην μετεφηβεία κάθε φορά το να εξωτερικεύσει κανείς το αίσθημα της αδικίας φάνταζε βουνό και ότι λίγο πριν τα τριάντα ακόμη ανασφάλειες βασάνιζαν κόσμο, όλα αυτά γκρεμίζονται λίγο μετά αφού προσπεράσεις τον μαγικό αριθμό που είπαμε. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις εσωτερικές αλλαγές άλλη μία πολύ σημαντική συμβαίνει στη ζωή του κάθε ανθρώπου κοντά σ' αυτή την ηλικιακή φάση: η στροφή στη διατροφή αλλά και στις συνήθειες όπως αυτή του ύπνου και της συνολικής στάσης του απέναντι στο κεφάλαιο «ευ ζην» και το bored panda συνέλεξε κάποιες από τις πιο χιουμοριστικές εμπειρίες ανθρώπων...

aknn.jpg

My knees hurt.

alas.jpg

"When you leave a room, turn the light OFF!"

I've become my dad.....

aahrt.jpg

"I can't have curry after 6 or I'll have heartburn all night."

add.jpg

That classic “dad groan” when standing up

aasn.jpg

Wanted to buy a snack and then thought, "no, I have food at home"

aaml.jpg

Why is the music so loud in here?!

aadfr.jpg

Had a riveting conversation with some friends about the best office chairs for lumbar support.

aacllk.jpg

"Oh no thank, you. I can't have caffeine this late in the day or I'll never get to sleep tonight."

abd.jpg

I slept wrong and haven’t been able to turn my head for three days.