Νιαουρίσματα, ύπνοι πάνω σε ντουλάπια τροφίμων και στιγμές ραστώνης από τη ζωή μιας γάτας


O James R.Jones έχει δύο μεγάλα πάθη, τη φωτογραφία και τις γάτες και έχοντας συμπληρώσει το 72ο έτος της ηλικίας του δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να είχε τραβήξει περισσότερα πλάνα από τις στιγμές ραστώνης από τη ζωή μιας γάτας. Ο πρώτος του γάτος, ο Fuku-chan, στάθηκε η αφορμή για να αρχίσει μία σειρά φωτογραφιών με θέμα νιαουρίσματα, γλώσσες που γλείφουν τενεκεδάκια και τεντώματα πάνω σε πορτατίφ και ντουλάπια τροφίμων. Μα ποιές άλλες περνούν κάπως έτσι όλη τους τη ζωή και έχουν μάλιστα εφτά ευκαιρίες να αδράξουν για να ζήσουν τόσο ανέμελα;

Οι γάτες έχουν μία ξεχωριστή θέση στη ζωή όλων μας. Αρχικά, υπάρχουν παντού. Από τα πιο απομονωμένα σημεία μέχρι τις στάσεις των λεωφορείων να περιμένουν καρτερικά μήπως κάποιος δεν θελήσει να φάει ολόκλητο το σάντουιτς. Μπορεί να μην είναι τόσο συναισθηματικές όσο τα σκυλιά, όμως η παρέα τους είναι σημαντική και δε λείπουν κάτω από τα τραπέζια σε νησία, ξεπροβάλλουν κάτω από τα αυτοκίνητα τα βράδια και μπλέκονται στα πόδια μας ενώ θα τις πετύχεις σίγουρα αφηνιασμένες να παλεύουν μαζί με το υπόλοιπο γκέτο για το ποιά θα αρπάξει τη περισσότερη τροφή. 

Ο James εξηγεί σε συνέντευξη που έδωσε στο Bored Panda πως πειραματίστηκε αρκετά στις λήψεις του με τους φωτισμούς ενώ χρησιμοποίησε και φίλτρα ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον μας αμείωτο στο άλμπουμ που κατέχει τη πιο ξεχωριστή θέση στη καρδιά του, αυτό για τις γάτες του.

aack.jpg

 

aax.jpg

 

aabck.jpg

 

aacht.jpg

 

aatk.jpg

 

aata.jpg

 

aafk.jpg

 

aagn.jpg

 

aaagn.jpg

 

aaman.jpg

 

aacha.jpg

 

aaaknca.jpg

 

aaac.jpg