Τα πιο γνωστά στέκια- βωμοί για αυτούς που προτιμούν να τρώνε πίτα με γύρο από σόγια και μπφιτέκια λαχανικών


Θεωρείται πιο σημαντική κι από τη Πρωτοχρονιά, ξεπερνάει σε ποικιλία το Πάσχα (αν σκεφτούμε ότι εκείνη την Κυριακή μόνο ένα σουβλιστό να γυρίζει για τέσσερις ώρες άσκοπα  βλέπεις) και θα συγκεντρώνονταν πάνω από 6.000 υπογραφές αν σκέφτονταν ποτέ οι φαν της σημερινής γιορτής να διεκδικήσουν να καθιερωθεί για σημαντική αργία. Η Τσικνοπέμπτη που άλλοτε ήταν η πιο ξεχωριστή ημέρα του χρόνου για τη κλασική ελληνική οικογένεια (ποιά 25η Μάρτίου;) έχει γίνει πληγή από πέρσυ με αποκορύφωμα τη σημερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις έξι. Τι γίνεται όμως με αυτούς που η σημερινή ημέρα ήταν πληγή από πάντα; Πώς περνάει τη Τσικνοπέμπτη του κάποιος που έχει απαρνηθεί το κρέας για τους δικούς του λόγους ή πιο σωστά τι κάνει για να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται άλλη μία τέτοια Πέμπτη; 

Για καλή τύχη όσων είναι vegan,  τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ πια και περπατώντας το Μοναστηράκι, εκτός από το στενό που περνάς για τον Θανάση που ακόμη κι αν έχεις χαθεί σε προσανατολίζει η μυρωδιά αυτού του τετραγώνου η οποία είναι μία διασταύρωση σκόρδου και γύρου, ευτυχώς άνοιξαν νέα στέκια- βωμοί για αυτούς που προτιμούν να τρώνε πίτα με γύρο από σόγια και μπφιτέκια λαχανικών. Εμείς συγκεντρώσαμε όλες τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου για σήμερα για να τη βγάλεις καθαρή με τόση τσίκνα από παϊδάκια γύρω σου.

mmt.jpg

Επιλογή νο 1: Mama Tierra 

Η  «Μητέρα Γη» περιμένει τηλέφωνό σου για να γευτείς κι εσύ τη ποικιλία από ethnic επιλογές (καταπληκτικά burrito, φαλάφελ κι άλλες ευλογίες). Μπιφτέκια λαχανικών ή μανιταριών καθώς και vegan burger είναι μέσα στο πρόγραμμα κι αυτά.
Ακαδημίας 84, Αθήνα

Vegan Souvlaki

 

Ξακουστό για το καλαμάκι κοτόπουλο σόγιας, για το κεμπάμ από φασόλια και τον γύρο από jackfruit. Μπορεί να μετράει μόλις λίγο καιρό που ξεκίνησε την αποστολή του, όμως οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν ότι έχει πολλά χρόνια να διανύσει στη γειτονιά του Αγίου Δημητρίου.
Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος

Vegan Beat

Αξιοποίησε την υπηρεσία e-food για να απολαύσεις μοναδικό λαχματζούν με κιμά σόγιας, γύρο μανιταριών με vegan τζατζίκι, γύρο burger και άλλες vegan συνταγές. Στα γνωστά, στο Μοναστηράκι.
Περικλέους 56, Αθήνα

 

ahlt.jpg

Healthy Bites

Για όλους έχει ο θεός, και για εσένα που ζεις προς τα βόρεια. Το Healthy Bites είναι κάτι σαν ναός στο Μαρούσι και όχι άδικα. Κεφτεδάκια λαχανικών, το θρυλικό Vegan Fruit Burger και ο γύρος από σόγια είναι κάποιοι από τους λόγους.
Πανεπιστημίου 25, Αθήνα
Πλατεία Ευτέρπης 3, Μαρούσι