Όλοι θα θέλαμε ένα ρολόι από τη συλλογή  «Museum Journey», εμπνευσμένο από έργα της συλλογής του ΜοΜΑ


Αν έχουμε ανάγκη κάτι, αυτό σίγουρα είναι τη τέχνη στη ζωή μας, σε όλες της τις μορφές. Γι' αυτό μόνο ως ευχάριστη είδηση (ειδικά για όσους λατρεύουν τα ρολόγια) μπορεί να μεταφραστεί η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Swatch και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA). Και η συνεργασία έχει όνομα: «Museum Journey». Πηγή έμπνευσης της συλλογής είναι διάφορα έργα της Συλλογής του MoMA.

aswt.jpg

Το The Starry Night (1889) του Vincent van Gogh, το Hope, II (1907-1908) του Gustav Klimt, το The Dream (1910) του Henri Rousseau, το Composition in Oval with Color Planes 1 (1914) του Piet Mondrian, το The City and Design, The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita (1966) του Tadanori Yokoo, και το New York (1968) του Tadanori Yokoo θα είναι πρωταγωνιστικά, αυτή τη φορά όχι πάνω σε πίνακες αλλά σε ρολόγια. Εκτός, όμως, από τη δεξαμενή του MoMA, η Swatch αποφάσισε να εντάξει στη νέα συλλογή ρολογιών και έργα της Beatriz Milhazes.  Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνονται τρία από τα έργα της που είναι και μέρος της συλλογής του MoMA. Τα  Suculentas Beringelas (Succulent Eggplants) (1996), O Espelho (The Mirror) (2000), and Meu Bem (2008).

Ακόμα πιο πολύ κέντρισε το ενδιαφέρον μας η πληροφορία πως η Swatch και το ΜοΜΑ ασχολήθηκαν μέχρι και με τις συσκευασίες της συλλογής. Και όπως διέρρευσε, η συσκευασία θα θυμίζει τη Blade Stair, το κλιμακοστάσιο, το σημείο ορόσημο της αρχιτεκτονικής του MoMA.

moma.jpg

Να πούμε ότι τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως από τις 4 Μαρτίου 2021, στο swatch.com και στα διεθνή ΜοΜΑ Design Stores καθώς και στο store.moma.org.